Avià estudia la instal·lació de càmeres al carrer després de patir dos robatoris en una sola nit

L'ajuntament ha celebrat aquest matí una reunió amb responsables dels Mossos d'Esquadra, tècnics d'una empresa d'instal·lació d'aparells de videovigilància i veïns

24 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:57h
Càmeres de videovigilància
Càmeres de videovigilància | Agències
Avià ha patit dos robatoris gairebé consecutius durant la nit i matinada de dimarts a dimecres d'aquesta setmana. Els lladres van emportar-se joies i diners dels habitatges afectats. Arran d'aquest fet, els veïns i veïnes del poble s'han mobilitzat per demanar accions de prevenció a l'Ajuntament d'Avià i exigir la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers del municipi.

Aquest divendres al matí, representants del consistori, responsables dels Mossos d'Esquadra i tècnics d'una empresa de càmeres de vigilància s'han reunit a l'ajuntament per tractar aquest tema. L'alcaldessa Patrocini Canal ha explicat a NacióBerguedà que hi han assistit només mitja dotzena d'avianesos i avianeses, encara que la trobada era oberta a tothom, però que això no canvia la intenció de l'ajuntament d'actuar amb celeritat per intentar evitar nous robatoris. L'Ajuntament d'Avià es proposa tirar endavant la instal·lació de càmeres de videovigilància. "Hem demanat als Mossos d'Esquadra que fessin una proposta d'instal·lació i l'empresa ens farà un pressupost", ha explicat Canal. 

"Durant la reunió, els Mossos d'Esquadra han donat tota una colla de consells per prevenir robatoris. Ara ens faran una proposta d'on seria millor d'instal·lar càmeres de videovigilància perquè siguin efectives i tornarem a convocar una altra reunió amb els veïns i veïnes que vulguin afegir-s'hi", ha comentat Patrocini Canal. "Com a alcaldessa estic en funcions fins el 15 de juny, siguin quins siguin els resultats de les eleccions anirem donant passos perquè creiem que és una qüestió que s'ha de resoldre amb urgència", ha dit Canal, que el 26-M es presenta a la reelecció. "Creiem que l'ajuntament ha de respondre davant d'una situació que genera preocupació, per això els tècnics de l'empresa de videovigilància ens faran un pressupost que valorarem i els Mossos ens faran arribar la seva proposta d'ubicació", ha reiterat Canal. 

La instal·lació de càmeres a la via pública està regulada per les lleis de protecció de dades i privacitat, si bé Patrocini Canal explica que recentment s'ha obert la possibilitat als pobles petits d'acollir-se a la instal·lació d'aquests aparells sempre que es compleixin uns requisits en la instal·lació i les imatges siguin custodiades pels Mossos d'Esquadra.