La Junta Electoral suspèn la jornada de portes obertes de l'institut Serra de Noet

La junta recorda que el dia 25 de maig és jornada de reflexió, dia "en què no es pot realitzar cap tipus d'acte del que es pugui deduir l'obtenció del dret de sufragi dels ciutadans"

24 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:23h
Visita del conseller Bargalló a l'Institut Serra de Noet (arxiu).
Visita del conseller Bargalló a l'Institut Serra de Noet (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Berga ha suspès la jornada de portes obertes del nou edifici de l'institut Serra de Noet, que s'havia de celebrar aquest dissabte. En l'acta de la reunió celebrada aquest dijous, a la qual ha pogut tenir accés NacióBerguedà, la Junta Electoral acorda "la no realització d’aquest acte, i en conseqüència la seva prohibició" atès que "es pot considerar un acte electoral prohibit en base a l'article 50.2 de la LOREG".

La junta recorda que el dia 25 de maig és jornada de reflexió, dia "en el que no es pot realitzar cap tipus d'acte del que es pugui deduir l'obtenció del dret de sufragi dels ciutadans". 

Per tot plegat, la JEZ requereix al secretari de l'Ajuntament de Berga que "prengui les mesures necessàries per a la seva no realització, i en cas que es realitzi ho comuniqui d'immediat a aquesta junta electoral". El centre va obrir portes el passat 30 d'abril i,  uns dies després, el 2 de maig, va rebre la visita del conseller d'Educació, Josep Bargalló. Es tracta d'un equipament llargament reivindicat que, durant la seva construcció i posterior posada a punt, va patir diversos retards. A principi d'any, la comunitat educativa confiava a obrir portes a principis de febrer, mes durant el qual havien previst poder fer  una jornada de portes obertes, que ja va haver de posposar-se. Des de 2006, alumnes i mestres de l'institut Serra de Noet feien classe en barracons. 
Arxivat a