La Patum obre la inscripció per accedir a l’espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda

El projecte impulsat per l'Ajuntament de Berga i l'Oficina d'Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà ha registrat més de 1.500 usuaris i usuàries en els últims 10 anys

Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:08h
Espai destinat a persones amb mobilitat reduïda.
Espai destinat a persones amb mobilitat reduïda. | CCBerguedà
L'Ajuntament de Berga ha obert el període d'inscripció per accedir a l'empostissat de la Patum accessible. Es tracta d'un espai reservat a les escales de la Berruga de la Plaça de Sant Pere per a què les persones amb mobilitat reduïda i altres tipus de discapacitat puguin gaudir de la Patum des de la plaça on es porten a terme els actes principals del Corpus berguedà. El projecte impulsat per l'Ajuntament de Berga i l'Oficina d'Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà ha registrat més de 1.500 usuaris i usuàries en els últims 10 anys. Enguany, es tornarà a habilitar l'empostissat amb la voluntat de seguir oferint un servei que permet millorar l'accessibilitat de la festa prioritzant les peticions de persones amb mobilitat reduïda reconeguda amb el certificat de discapacitat, les persones amb altres discapacitats superiors al 65% i les persones majors de 75 anys. 
 
Període d’inscripció i documentació necessària 
 
Les persones interessades en obtenir una plaça a l'espai reservat de la Patum accessible podran tramitar les seves sol·licituds del 22 de maig al 5 de juny. Per fer-ho, caldrà adreçar-se a l'Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Berga per realitzar la petició de forma presencial, tot i que també es podrà fer telemàticament descarregant el formulari disponible en aquest enllaç. L'OAC estarà oberta al públic de dilluns a divendres, de 9 del matí a 2 del migdia, i el dilluns, de 5 a 7 de la tarda. En la sol·licitud caldrà indicar la preferència del dia i actes als quals es vol assistir. En aquesta ocasió, s’oferiran places per veure la Patum de lluïment, la Patum completa de dijous i diumenge (fins a la finalització pel primer salt de Plens de la nit) i la Patum Infantil, al matí i a la tarda. 
 
Per completar la inscripció, el formulari de sol·licitud haurà d'anar acompanyat d'una fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant i del certificat de discapacitat, si s’escau. Tanmateix, les persones que necessitin estar acompanyades durant la seva estada a l'empostissat, també hauran d'aportar el DNI de l'acompanyant, que haurà de ser major de 18 anys. 
 
En cas que la demanda de peticions sigui superior al nombre de places disponibles, es portarà a terme un sorteig per efectuar l'assignació de l'espai. El dispositiu de la Patum accessible comptarà amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries de Creu Roja, un coordinador o coordinadora responsable i el suport dels serveis de seguretat. 
Arxivat a