FOTOS i VÍDEO El pavelló de Berga vibra amb la final a quatre de la Quarta Catalana d'handbol

El guanyador va ser l'Espanyol que s'ha proclamat campió en imposar-se a la Cooperativa B Sant Boi (32 a 17); l'Handbol Berga, que fa setmanes que ha aconseguit l'ascens, ha quedat en quarta posició

21 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:11h
Partit de la fase final de la Quarta Catalana d'Handbol, disputada a Berga.
Partit de la fase final de la Quarta Catalana d'Handbol, disputada a Berga. | Maite Flores / Ajuntament de Berga
Berga ha estat, enguany, la seu de la fase final de la Quarta Catalana d'handbol. La ciutat ha acollit la final a quatre que han disputat els campions i subcamions dels dos grups de quarta Catalana: l'Espanyol, el Club Handbol Salou, l'Handbol Berga - que fa setmanes que ha aconseguit l'ascens de categoria - i la Cooperativa B Sant Boi. La final ha portat unes 800 persones al Pavelló de la capital berguedana, unes 500 dissabte i 300 diumenge. El president de l'Handbol Berga, Marc Pons, ha valorat molt positivament l'impacte que un esdeveniment com aquest suposa per donar visibilitat a l'esport i, especialment, a l'handbol a la ciutat. 

El guanyador de la competició ha estat l'Espanyol que s'ha proclamat campió de Quarta Catalana en imposar-se amb una golejada a la Cooperativa B Sant Boi (32 a 17). L'Handbol Berga ha quedat en quarta posició després de disputar-se el tercer i quart lloc del Top4 amb el Salou (20 a 23). Els partits de les semifinals van ser SD Espanyol - Club Handbol Salou (19 a 17), i Handbol Berga - Cooperativa B Sant Boi (30 a 31). 

Pons ha afirmat que va ser el mateix club qui va demanar organitzar la fase final. Un dels objectius que persegueix l'Handbol Berga és recuperar el ressò que aquest esport havia tingut a la ciutat fa anys. "És molt difícil tenir més de 300 esportistes federats, de mica en mica, el club va tornant al lloc que li pertoca", ha indicat Marc Pons. 
 
"Ho estem fent bé i la gent respon. Per a aquest esdeveniment, la ciutat s'ha bolcat amb nosaltres, hem aconseguit col·laboracions de 48 negocis de la ciutat, i entitats com Berga Resort, La Bauma dels Encantats i Entrompats han vingut ha animar la festa durant dos dies", ha celebrat Pons. El club també ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Berga i l'Ajuntament de Puig-reig, que va oferir el pavelló d'aquest municipi en cas que les goteres ja endèmiques que pateix el pavelló de la capital suposessin un entrebanc per celebrar-hi els partits. "És un pavelló que fa 20 anys que està construït i 18 que s'hi van detectar goteres, s'hi han anat fent pedaços però no s'ha acabat de resoldre", ha explicat Pons. Finalment, la fase final s'ha pogut disputar a la capital berguedana sense massa problemes, per bé que les goteres sí van deixar-se veure durant la disputa de la final.

Marc Pons també ha explicat que els hi hauria agradat acollir diverses activitats paral·leles durant tot el cap de setmana, si bé finalment aquestes es van limitar a les hores dels partits. "No va ser possible, però l'ambient al pavelló ha estat espectacular", ha subratllat. 
 

Ambient a les grades durant el cap de setmana. Foto: Maite Flores / Ajuntament de Berga
 

Una gran estelada presidint el pavelló. Foto: Maite Flores / Ajuntament de Berga

 

Foto d'equip de l'Handbol Berga. Foto: Maite Flores / Ajuntament de Berga

 

Jugadors de l'Espanyol celebrant la victòria. Foto: Maite Flores / Ajuntament de Berga
 

Partit de l'Handbol Berga. Foto: Maite Flores / Ajuntament de Berga

Arxivat a