Esquerra Berga es compromet a augmentar el pressupost per a les escoles

Una de les prioritats serà potenciar l'oferta formativa i augmentar l'oferta de cicles formatius, sobretot, de grau superior

21 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:13h
Meritxell Almà i Ramon Camps davant de l'Escola Bressol Flor de Neu.
Meritxell Almà i Ramon Camps davant de l'Escola Bressol Flor de Neu. | Pilar Màrquez Ambròs
Esquerra Berga ha presentat aquest dimarts les seves principals propostes en matèria d'educació. L'alcaldable Ramon Camps ha parlat en roda de premsa, acompanyat de Meritxell Almà, membre de la llista que hi concorre en la posició número 8. Camps ha assegurat que una de les seves prioritats serà augmentar el pressupost que es dedica a millorar les instal·lacions i infraestructures dels centres educatius. "Una de les nostres prioritats és millorar i mantenir les infraestructures dels centres educatius públics, ja que creiem que el pressupost actual és insuficient", ha afegit Almà. 

Meritxell Almà ha recordat que l'escola de Sant Joan té sobre la taula els projectes de millora del pati i de la cuina; i ha dit que la de Santa Eulàlia, també té pendent la millora del pati, dos projectes que consideren que l'ajuntament ha de poder tirar endavant. Paral·lelament, Esquerra vol buscar "recursos extres" per l'Escola Bressol i l'Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus, per tal que els centres puguin desenvolupar els seus projectes amb total llibertat.

En l'àmbit comarcal, la prioritat, han afirmat Camps i Almà, serà potenciar i aconseguir més i millor oferta formativa, amb especial interès pels cicles formatius i, sobretot, els de grau superior. "La formació s'ha d'adequar a l'estructura productiva que volem pel Berguedà, i es podran potenciar els aspectes en els quals la comarca pot créixer", ha reflexionat Ramon Camps. 

"Una de les nostres apostes és l'educació 360 que engloba l'educació com una qüestió global", ha explicat Camps. "Ens interessa pensar la ciutat en global com una eina educadora, aquí s'inclourà un pla educatiu de ciutat o un pla educatiu d'entorn", ha assenyalat Camps. Esquerra es proposa dibuixar línies d'intervenció per millorar els nivells educatius i formatius de la ciutadania al llarg de la seva vida i, entre altres mesures, integrarà l'Escola Bressol i l'Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus al 100% en el plantejament educatiu.

"Volem que totes les escoles de la ciutat treballin per compartir idees, projectes, fer actuacions junts, perquè, d'aquesta manera, les unes amb les altres, s'enriquiran", ha afirmat Camps. 

La baixa natalitat és, de cara al futur, un factor que pot afectar el nombre de places escolars. En aquest sentit, Ramon Camps ha explicat que, des d'Esquerra Berga, es vol garantir que les escoles de Berga apostin per la innovació i la qualitat, perquè puguin ser un punt d'atracció per a famílies d'altres poblacions, combinant l'entorn i la qualitat de vida, i que això ajudi al fet que vingui gent jove a fer-hi vida i a aportar riquesa.

Els partits han demanat una reunió a Barcelona per la segona línia de Sant Joan

Paral·lelament, els últims dies ha estat notícia la protesta de les famílies i mestres de l'escola de Sant Joan davant del fet que la Generalitat ha decidit no atorgar una segona línia a P3, malgrat que hi havia 28 inscrits. Camps ha recordat que tots els partits han demanat una reunió a Barcelona per tractar la qüestió. 
Arxivat a