La Berga Trail es renova, canvia de dia i permet fer la marató per equips

El cap de setmana 8 i 9 de juny es portarà a terme una nova edició de la cursa de muntanya

21 de maig del 2019
Actualitzat el 22 de maig a les 9:04h
Presentació de la nova edició de la Berga Trail.
Presentació de la nova edició de la Berga Trail. | Pilar Màrquez Ambròs
El cap de setmana 8 i 9 de juny de 2019 es portarà a terme una nova edició de la Berga Trail, que es renova completament per tal de seguir sent referent en les curses de muntanya d'arreu del país. L'esdeveniment esportiu, organitzat per l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, juntament amb l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, canvia d'imatge, modernitza el nom de les curses i trasllada els seus plats forts de diumenge a dissabte. Les curses Berga Trail Sky Marathon (43 quilòmetres i 3.240 metres de desnivell positiu), Berga Trail Sky Race (25 quilòmetres i 1.880 metres de desnivell positiu) i Berga Trail Express (14 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu) es disputaran el dissabte dia 8 de juny. Paral·lelament, la cursa d’infants, la  Berga Trail Kidsinclosa dins el circuit Catalonia Kids Cup, es disputarà diumenge 9.

L'objectiu és convertir el segon cap de setmana de juny "en una autèntica festa del trailrunning al Berguedà". Ho ha explicat en roda de premsa el director de la cursa, Jordi Massaguer, acompanyat del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i el conseller comarcal d'Esports, Abel García. La presentació s'ha realitzat aquest dimarts al passeig de la Indústria de Berga. Una de les novetats importants d'aquesta edició és que la prova estrella, la Sky Marathon, es podrà fer en solitari o per equips de tres persones. Els equips que la realitzin s'hauran de dividir en tres trams ja establerts: Berga - Rasos de Peguera de pujada, Rasos - Ensija - Rasos i Rasos - Berga de baixada. 

La possibilitat de fer la marató per equips pretén que més persones puguin atrevir-se amb una prova que "està considerada com una de les 10 maratons de muntanya més dures d'Espanya", ha puntualitzat Jordi Massaguer. 

Alguns corredors destacats com Judit Franch, Ivan Camps o Jessed Hernández han confirmat la seva assistència a la línia de sortida de la Berga Trail 2019, segons fonts de l'organització. 

Una altra gran novetat respecte les edicions anteriors, és que els qui aconsegueixin acabar la Berga Trail Sky Marathon obtindran 3 punts ITRA, mentre que els qui arribin a la línia de meta de l'Sky Race obtindran 1 punt ITRA.
 
Canvi d'ubicació de la sortida i arribada

El fet que les proves es facin dissabte fa que coincideixi amb la celebració del mercat setmanal això. Això pot portar més gent a les sortides i les arribades, però també suposa que caldrà conviure amb un dia de més trànsit i mobilitat en aquest punt de Berga. Els Mountain Runners del Berguedà han trasllat la sortida i l'arribada a la plaça Cim d'Estela. 
El regidor Ivan Sànchez ha demanat "una mica de paciència" a les persones que s'hagin de desplaçar a peu o amb cotxe per la zona, perquè el dissabte és un de dia amb força mobilitat. "Creiem que serà en positiu i que tot suma a la ciutat", ha defensat. A més, ha dit que, en qualsevol cas, qualsevol tall del trànsit o afectació de la mobilitat serà momentània. 

El Consell Comarcal del Berguedà ha proposat un any més per la Berga Trail com a Gran Premi de la Diputació. De manera que l'ens provincial dotarà la prova amb 10.000 euros. "Havíem de complir amb una sèrie de requisits però la Berga Trail hi encaixa perfectament", ha afirmat Abel García. Una altra prova que és un Gran Premi de la Diputació a la comarca és la Ruta Minera, però en aquest cas ho és per proposta de l'Ajuntament de Berga. 

Josep Lara ha valorat que "aquesta és una cursa que porta molta gent, que atrau moltes persones a la comarca". A més, ha posat l'accent en la tasca que fa l'Escola de Trail a la comarca.
Arxivat a