Juan José Olaya: «Eliminarem els símbols i la propaganda partidista»

El candidat de Ciutadans a l'alcaldia de la capital del Berguedà respon les preguntes fetes pels lectors de NacióBerguedà

21 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:04h
Juan José Olaya, candidat de Ciutadans.
Juan José Olaya, candidat de Ciutadans. | Pilar Màrquez Ambròs
Dies enrere el diari Nació Berguedà va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Berga. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès per preguntar als o a les alcaldables. Nosaltres hem fet de corretja transmissora i els les hem traslladat i aquestes són les respostes.

El candidat de Ciutadans, Juan José Olaya, nascut fa 65 anys a Tànger (Marroc), respon en aquest qüestionari les preguntes dels nostres lectors:


- Berga va ser la primera ciutat de fora l'àrea metropolitana a tenir un pla local contra la LGTBfobia. En la darrera legislatura s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creuen que és prioritari desenvolupar? Com ho faran? 
 
- S'ha de treballar en el tema. 

- Si pot decidir al proper govern de la ciutat, què pensa fer amb els llaços grocs, les pintades i missatges polítics a les façanes i murs de la ciutat?

- Eliminarem els símbols i la propaganda partidista. 

- Pensa que Berga pot arribar a ser una ciutat turística?

- És una ciutat amb un potencial turístic increïble, i això generaria creixement econòmic. 

- Si governen executaran el projecte de canalització de la claveguera on aboquen aigües grises moltes cases i blocs de pisos directament a la Riera de la Rasa dels Molins? Saben que ho frena? Ho executaran ja?

-Per descomptat que és una obra que ja havia d'estar feta fa molt de temps.

- Per què no s'implanta d'una vegada el sistema d'identificació d'ADN? Hi estan a favor? Les mesures que s'hagi pogut adoptar fins ara no han tingut resultat. Aquesta de l'ADN sí que en dóna. Es pot costejar o amb les sancions econòmiques o amb treballs socials dels infractors recollint els excrements. 

- S'ha d'estudiar i fer pedagogia per a la implantació d'aquest nou sistema. 

- Com a candidat a l'alcaldia, quina opinió li mereix el mal estat dels carrers?

- No s'ha fet manteniment i ara els carrers es troben en molt mal estat. És urgent fer-hi accions de reparació i manteniment, no quatre arranjaments a corre-cuita en època electoral. 

- Sobre els reductors de velocitat que hi ha instal·lats a alguns carrers de Berga, caldria substituir-los per altres menys agressius. Alguns podrien incomplir la normativa, que ja és prou confusa. Potser els polítics no han tingut en compte com repercuteixen en els serveis d'emergència, i més concretament amb les ambulàncies. Faran alguna actuació per millorar-los i/o eliminar-los?

- Si convé es farà. 

- Creu que el 75% dels votants de les ultimes eleccions del municipi d'on es presenta per alcalde "viuen a Matrix" com va dir el líder del seu partit? 

- Les declaracions del "líder" com vostè diu, no les comento. En política municipal és important que l'alcalde es dediqui a la millora del municipi i el benestar de tots els seus conciutadans.


Totes les llistes de les eleccions municipals al Berguedà: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 
Arxivat a