Esquerra vol crear una brigada amb persones voluntàries per ajudar a fer el manteniment de Berga

Ramon Camps es compromet a adequar el parc del Lledó i renovar-hi el sistema elèctric perquè s'hi puguin fer activitats

21 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:40h
Roda de premsa amb Dolors Tous i Ramon Camps.
Roda de premsa amb Dolors Tous i Ramon Camps. | Pilar Màrquez Ambròs
Esquerra Berga es compromet a crear una brigada amb persones voluntàries per ajudar a fer el manteniment de la ciutat. Aquest dilluns a la tarda ho ha explicat en roda de premsa la número 2 dels republicans, Dolors Tous, acompanyada de l'alcaldable Ramon Camps. L'acte ha servit per presentar el conjunt de mesures relacionades amb la via pública. 

Ramon Camps ha assegurat que "el tema de via pública és molt important per Esquerra" perquè "la deixadesa de carrers, places i parcs, és evident". Segons Camps, "entenem que per poder fer vida al carrer i perquè la ciutat sigui agradable, cal una partida anual que garanteixi això", destinant-hi fons o a través de subvencions. "Entenem que si es dediqués potser mig milió a l'any segurament ja podríem estar parlant d'una bona quantitat, però ho hem d'estudiar molt bé, no podem dir una xifra exacte. Hem d'agafar i estudiar cada quants anys cal fer l'asfalt, les voreres, etcètera", ha estimat Ramon Camps. 

Segons ha explicat la candidata Dolors Tous, un dels principals objectius és impulsar iniciatives d'acció comunitària, com la millora de barris o processos d’iniciativa ciutadana i apoderament ciutadà. Per tant, és en aquest punt que, s'impulsarà la creació d'una figura similar a una brigada ciutadana, que vetlli pel manteniment de la ciutat, per exemple, ajudant a la brigada del consistori "a netejar fonts o parcs, o pintant parets municipals". Aquestes iniciatives "no han de deslliurar" el consistori de les seves obligacions, sinó que l'Ajuntament ha de facilitar la feina i ajudar amb tot a aquestes iniciatives, ha reflexionat. 

Tous ha explicat que tothom s'ha de conscienciar que cal vetllar conjuntament pel manteniment de la ciutat i, de la mateixa manera que la gent dóna vida a la ciutat a través de les entitats, ara cal col·laborar per millorar l'estat de la via pública. Per començar, es considera important fer pedagogia sobre aquest aspecte als centres educatius.

El Parc del Lledó i la gestió directa de la neteja

Un dels projectes principals per Esquerra és revitalitzar el parc del Lledó. El partit es compromet a adequar-lo perquè s'hi pugui fer activitats, amb aspectes com la renovació del sistema elèctric i, després, mantenir-lo i omplir-lo d'activitats d'oci, lleure i cultura al llarg de l'any. "Penso que s'hi ha de fer alguna cosa perquè ara fins i tot han sortit els nens i nenes de l'escola de Sant Joan a alertar-nos del mal estat del Lledó. Així mateix també cal actuar a la Font Negra i les fonts que hi ha pujant a Queralt que estan totes molt deteriorades", ha manifestat Tous. 

Un dels altres objectius del partit és renovar el sistema de neteja i considerar "molt seriosament" la gestió directa. 
Arxivat a