​Huawei, el segon telèfon més venut del món, es queda sense actualitzacions d'Android

Google suspèn part dels seus negocis amb la companyia xinesa, després que Trump l'inclogués a la llista negra comercial

NacióDigital
21 de maig del 2019
El nou Huawei P10
El nou Huawei P10 | Josep M. Gutiérrez
El gegant nord-americà Google ha suspès els negocis amb Huawei que requereixin la transferència de productes de hardware i software, excepte els que estan coberts per llicències de codi obert. La decisió és conseqüència de la inclusió per part de Donald Trump de l'empresa xinesa a la "llista negra" d'empreses que suposen una "amenaça per a la seguretat nacional".

Huawei Technologies Co LTD perdrà així accés immediat a les actualitzacions del sistema operatiu Android i la propera versió dels seus mòbils per a l'exterior de Xina tampoc comptarà amb aplicacions i serveis com Google Play o Gmail. L'empresa asiàtica encara tindrà accés a la versió d'Android disponible a través de llicències de codi obert, disponibles per a qualsevol que vulgui utilitzar-les. 

Un portaveu de Google ha explicat que la companyia està "complint amb la petició i revisant les implicacions". Aquesta mesura pot afectar la venda de telèfons mòbil de la marca fora de Xina ja que perden l'accés immediat a les actualitzacions del sistema operatiu Android i els seus clients no podran utilitzar serveix coneguts com Google Play Store o les aplicacions de Gmail i Youtube.

"Huawei només podrà utilitzar la versió pública d'Android i no podrà accedir a aplicacions i serveis propietat de Google", ha assegurat la font de Google.

El govern de Donald Trump va incloure dijous de forma oficial a Huawei a la llista negra comercial, la qual cosa implica la imposició immediata de restriccions que complicaran molt que el gegant tecnològic pugui fer negocis amb companyies nord-americanes. 

Els detalls concrets dels serveis específics afectats estan sent estudiants dins de Google. Els advocats de Huawei estan avaluant l'impacte de les accions.