Eleccions municipals 2019

El PSC de Gironella advoca per ampliar el parc públic d'habitatge i reclama el polígon d'Olvan

Els socialistes volen tornar a entrar al plenari de Gironella i, per això, advoquen per posar l'accent "en els eixos socials i de desenvolupament econòmic"

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 19 de maig de 2019 a les 14:24 |
La candidatura del PSC a Gironella, encapçalada per Òscar Besa. | Cedida
El candidat del PSC a Gironella, Òscar Besa, que va ser cap de llista per ICV l'any 2015 i regidor del govern de CiU durant el mandat 2007-2011, ha explicat aquests dies les seves principals propostes pel municipi. Els socialistes volen tornar a entrar al plenari de Gironella i, per això, advoquen per posar l'accent "en els eixos socials i de desenvolupament econòmic" del seu programa electoral. Òscar Besa s'ha proposat "ampliar el parc públic d'habitatge, creant una política municipal al respecte". En el discurs amb què va presentar-se als veïns el passat dimecres, en un acte de campanya, Besa va argumentar que "som el segon municipi més important demogràficament a la comarca" i que "ja és hora que ens reivindiquem". 

Segons Besa, Gironella ha d'exigir "la posada en marxa del polígon comarcal d'Olvan" i esdevenir "un actor principal de la seva gestió i futur" per a què sigui un pol d'atracció d'empreses". En campanya, Òscar Besa ha lamentat que "a Gironella tenim 230 persones aturades segons dades del mes d'abril, i una taxa d'atur del 10%". "Creiem que des de l'ajuntament es pot fer més per ajudar a disminuir aquesta xifra", ha apuntat. Besa també és crític amb la pèrdua "de jovent" al poble, i s'ha compromès a promoure "nous usos" al Cinema Victòria, impulsar "una sortida a l'alberg" i definir "nous usos" l'edifici de la piscina coberta. "Quina solució ha donat l'equip de govern a aquestes obres en aquests 8 anys? L'alberg i la piscina coberta són herència de Convergència i Unió (CiU)", ha reblat. 


El programa dels socialistes també aposta per revitalitzar la zona esportiva "amb la creació d’un espai multi aventura", iniciar "una revisió a la baixa de les ordenances municipals vigents", impulsar "les accions necessàries per tal de dotar el CAP de Gironella de noves especialitats i ampliar l’horari d’atenció als usuaris", així com per tirar endavant "un veritable procés participatiu amb partides econòmiques suficients als pressupostos municipals". Segons ha considerat Besa: "Hem de posar a la gent al centre de la política. Tres consultes en 8 anys no son posar la gent al centre de la política, no es fer partícip a la ciutadania". 
 
"La nostra proposta no es altra que continuar aprofundint en el millor govern, recuperar la il·lusió, l'empenta i projecte allà on no governem", ha reiterat Òscar Besa. La candidatura del PSC de Gironella està formada per Òscar Besa, Francesc Xavier Ruiz, Walter Knopf, Maria Carme Zacarias, Eva Maria Domínguez, Jacint Calvo, Aurora Cerezo, José Perea i Yolanda Díaz i, com a suplents, Juan López i Josefina Ayala. 
 

Òscar Besa, candidat dels socialistes a Gironella. Foto: Cedida

 

Participació