La consellera Vergés remarca la importància del traspàs de l'hospital

La igualadina visita Berga per donar suport a l'alcaldable d'Esquerra Ramon Camps i assegura que vol treballar per la salut local des de la conselleria

19 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:58h
La consellera Alba Vergés amb l'alcaldable Ramon Camps.
La consellera Alba Vergés amb l'alcaldable Ramon Camps. | Pilar Màrquez Ambròs
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha mostrat satisfacció aquest dissabte per poder treballar més per Berga a partir del traspàs de l'Hospital Sant Bernabé de Berga a la Generalitat. "És la Generalitat qui té les competències per poder assumir la gestió tan complexa que suposa un hospital, entenem que és important desvincular aquest pes de l'àmbit municipal", ha explicat. En aquest sentit, l'alcaldable Ramon Camps ha ressaltat que "ara es podrà treballar més tranquil·lament la salut des de l'àmbit local i es podran obrir noves oportunitats i projectes".

La consellera ha reivindicat el paper de la conselleria en el procés de traspàs de la gestió de l'hospital, i la col·laboració amb l'Ajuntament de Berga, que espera que continuï a partir d'ara. Segons Vergés, la relació amb el govern de la CUP de Berga ha estat bona. "Ho hem treballat moltíssim amb ells, ha costat, però ara el ple ja ha aprovat amb un ampli consens tot allò que havia de fer l'ajuntament per desencallar tràmits", ha celebrat Vergés. Ramon Camps ha manifestat en aquest punt que "sense l'aposta de la conselleria això hauria estat molt més complicat"

Alba Vergés ha recordat que Esquerra és "una organització que creu molt en el territori, s'ha de creure en el territori i el seus professionals, nosaltres pensem en la salut integral, i en lligar la part sanitària i la part social", ha apuntat. Vergés ha argumentat que el traspàs de gestió arriba en un moment en què hi ha hagut altres casos similars. "Segurament anys enrere no hi havia una demanda tan gran d'ajuntaments que necessitin deslligar-se de càrregues com haver de portar un hospital", ha explicat la igualadina. A més, ha assegurat que tothom pot estar tranquil respecte al correcte funcionament de l'hospital durant el període de transició: "El traspàs de la gestió es farà ben fet, tant des de l'ajuntament com des del departament de Salut, no han de partir ni els professionals ni evidentment els usuaris. L'hospital no quedarà en terra de ningú durant aquest període".
 

Ramon Camps i Alba Vergés en l'atenció als mitjans. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Alba Vergés ha visitat Berga per donar suport a la candidatura de Ramon Camps. "Esperem col·laborar molt estretament amb el Ramon com a alcalde, però ho farem sense que l'ajuntament hagi de tenir el pes d'organitzar sanitàriament un hospital", ha assegurat. Vergés també ha recordat que la conselleria vol treballar conjuntament amb el consistori per fer "un treball en xarxa que es vegi reflectit en la vida de les persones de la ciutat i de les diferents poblacions de la comarca, donar un millor servei a les persones que necessiten atenció sanitària", ha apuntat la consellera. 

Vergés ha remarcat la importància d'aconseguir ajuntaments d'Esquerra, així com d'estar presents altres ens supramunicipals, com és el cas de consells comarcals, Diputacions i Generalitat. "D'aquesta manera s'obren les portes a un millor engranatge que permeti cuidar del territori", ha considerat. 
Arxivat a