Miquel Buch i Núria Picas, entre les noves cares que entraran al Parlament

La llista de nous diputats es completarà amb Elena Fort, Josep Puig, Glòria Freixa i José Rodríguez

NacióDigital
18 de maig del 2019
Actualitzat el 20 de maig a les 10:09h
Dos dels nous diputats, Núria Picas i Miquel Buch.
Dos dels nous diputats, Núria Picas i Miquel Buch. | ND
L'independentisme torna a tenir majoria al Parlament. Això ha estat així, però, arran de la renúncia a l'escó de la cambra catalana dels tres diputats de JxCat empresonats a Soto del Real, Jordi Sànchez -president del grup-, Jordi Turull i Josep Rull, abans de prendre possessió, la setmana que ve, com a electes al Congrés.

Un canvi que torna a muscular l'independentisme, ja que recuperarà majoria absoluta (68 escons). Des de principis d'octubre del 2018 els grups de JxCat (30) i ERC (31) sumen 61 vots, ja que no es comptabilitzen el de Carles Puigdemont -a l'exili-, ni els dels presos Sànchez, Rull i Turull, que van optar per delegar i no designar els seus vots.

D'altra banda, però, també aportarà cares noves al Parlament. Enlloc seu, entraran Miquel Buch, conseller d'Interior, Elena Fort i Josep Puig. Laura Borràs, que va ser la número dos de Sànchez i també salta a Madrid, està previst que entri la renúncia el proper dilluns. Al seu lloc entrarà Glòria Freixa.

De la mateixa manera, els diputats d'ERC Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral també han entrat per registre aquest divendres la renúncia a l'acta de diputats, tot i que no serà efectiva fins dilluns. Seran substituïts pels membres de la llista dels republicans Jose Rodríguez i Núria Picas en els propers dies.

Després de les eleccions espanyoles del 28-A, Junqueras i Gómez del Moral han estat escollits diputats al Congrés i està previst que prenguin possessió la setmana que ve com a electes de la cambra baixa.