David Font es proposa transformar l'entrada sud de Gironella

El projecte preveu la creació d'un itinerari per a vianants i ciclistes de gairebé 2 quilòmetres, tot resseguint l'antic tram del carrilet; i d'un parc urbà a tocar del Llobregat

18 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:49h
David Font mostrant a Damià Calvet imatges del projecte.
David Font mostrant a Damià Calvet imatges del projecte. | Pilar Màrquez Ambròs
L'alcalde i candidat de Junts per Gironella, David Font, s'ha compromès a transformar l'entrada de sud del municipi. El projecte preveu la creació d'un itinerari per a vianants i ciclistes de gairebé 2 quilòmetres, tot resseguint l'antic tram del carrilet. "És un projecte ambiciós i de transformació que recupera l'essència històrica, i a la vegada és una actuació que ens aporta més seguretat i una oferta més saludable", ha afirmat Font. El tram unirà Viladomiu Nou amb el centre de Gironella, passant per Viladomiu Vell i Cal Bassacs. Actualment, ja és una zona transitada, encara que no està urbanitzada i falta adequar-la.

"Plantegem recuperar la via del Carrilet, que té molts trams que s'han d'urbanitzar, el que inclou actuacions de millora, de col·locació de l'enllumenat i mesures de seguretat. Hi ha una part més urbana, però on també s'han de fer accions d'adequació per fer-ho possible", ha explicat Font. 

David Font ha realitzat la presentació del projecte aquest divendres, acompanyat de membres de la seva candidatura i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. El projecte inclou la creació d'una rotonda davant d'on hi ha l'antic escorxador, un equipament que fa de magatzem de la brigada. La zona ha de convertir-se en un parc urbà de cara al Llobregat amb àrea verda i nous aparcaments. "Guanyem una gran entrada cap a sobre del riu", ha dit Font.

El projecte està valorat en 1,4 milions d'euros, dels quals Gironella ja disposa de 400.000 euros a través dels fons FEDER. L'actuació també contempla un reforç de la contenció dels murs que donen al riu Llobregat i, per tant, la contenció i conducció del cabal del riu quan aquest creix més del compte", ha assenyalat l'alcalde i cap de llista que el 26-M opta a la reelecció.
 

David Font amb membres de la seva candidatura i Damià Calvet. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Transformarem l'entrada sud de Gironella, una de les entrades del poble a les quals li faltava una posada a punt. Però, a més, urbanitzarem un tram molt transitat per persones i per ciclistes, on creiem que cal atorgar condicions de seguretat i una mobilitat més sostenible per fer-la a peu o en bicicleta", ha dit Font. 

La iniciativa ha de complementar també la construcció de la nova estació d'autobusos; situada, ni més ni menys, on anys enrere hi havia l'antiga estació del carrilet. Calvet ha avançat que la nova estació d'autobusos de Gironella es licitarà a l'estiu, perquè les obres puguin començar-se immediatament després que finalitzi la reforma de la plaça de l'Estació. Aquesta última ha d'estar enllestida durant la tardor.
 

El projecte ha de transformar l'entrada sud de Gironella. Foto: Pilar Màrquez

 

Imatge simulada de com quedaria el projecte de reforma a l'entrada sud. Foto: Cedida

Arxivat a