Berga acomiada Josep Viladrich, que va treballar tota la vida darrere el taulell de la Farmàcia Cosp

Mor als 94 anys una persona molt coneguda a la ciutat que, des de ben jove i fins que es va jubilar, va treballar a l'establiment farmacèutic de la plaça de Sant Pere

17 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:32h
Josep Viladrich amb la seva esposa en una fotografia cedida.
Josep Viladrich amb la seva esposa en una fotografia cedida. | Roger Cortina / Cedida
Ha mort als 94 anys Josep Viladrich i Bonfill que va treballar tota la vida a la Farmàcia Cosp de la plaça de Sant Pere. El funeral ha tingut lloc aquest divendres a la tarda a la parròquia de Santa Eulàlia de Berga on n'han pogut recordar la figura molts amics, coneguts i familiars. Viladrich va entrar a treballar a la farmàcia de Domènec Cosp i Serra l'1 d'agost de 1940.

Viladrich era un estudiant dels germans de la Salle, que llavors s'estaven a la plaça del Doctor Saló. Cosp va demanar-los que li recomanessin un alumne que li fes de dependent, i aquella feina que Viladrich mai no s'havia esperat va convertir-lo en un rostre berguedà conegudíssim a la ciutat. A la farmàcia n'havia viscut de tots colors, però la feina li agradava. Amb paciència i bonhomia va dedicar molts anys de la seva vida a dispensar medicaments i atendre els mals i dolors de centenars de berguedans i berguedanes. 

Joan Costa, que va treballar amb ell a la farmàcia durant més de 30 anys, ha explicat a NacióBerguedà que Josep Viladrich era una persona a qui tothom apreciava molt i que constantment procurava aprendre coses sobre l'ofici. "Vaig treballar amb ell des de l'any 1971 fins que es va retirar. La gent que l'havia tractat el recorda molt, el senyor Viladrich estava sempre darrere el taulell", ha explicat Costa. "En certa manera feia una mica de metge casolà, quan algú necessitava que li aconsellessin unes pastilles pel mal de coll o un xarop", ha afirmat Joan Costa. Viladrich havia començat a treballar de molt jove a la farmàcia i havia aprés l'ofici. "Havia començat d'aprenent, crec que amb 15 o 16 anys. Fins que es va jubilar va ser sempre al peu del canó", ha reiterat Costa. 

"Era una bellíssima persona, algú a qui li agradava aprendre constantment sobre la feina que feia, i que queia bé a la gent", ha afegit també Costa. "Des que va jubilar-se molta gent em parava pel carrer i em demanava per ell, era una persona molt treballadora", ha recordat Joan Costa. L'any 1989, Josep Viladrich va rebre el premi a la Virtut, durant les festes de Santa Eulàlia de Berga. 
Arxivat a