La fiscalia demana 15 anys de presó per a l'acusat de matar a ganivetades la seva cosina a Gironella

L'escrit d'acusació de la fiscalia explica que B. L. V. va atacar la víctima amb un ganivet de cuina mentre aquesta dormia

17 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:33h
Palau de Justícia de Barcelona.
Palau de Justícia de Barcelona. | Adrià Costa
La fiscalia demana 15 anys de presó, 10 més de llibertat vigilada i inhabilitació absoluta per a l'acusat de matar a ganivetades la seva cosina a Gironella el juny de 2016. El fiscal també reclama que aquest indemnitzi la família de la víctima amb una quantitat de 100.000 euros per a cadascun dels pares de la noia i de 40.000 per a cadascun dels seus vuit germans, més "el que es determini" al judici oral per a la filla biològica de l'assassinada, una nena menor d'edat. El judici es desenvoluparà amb jurat popular i tindrà lloc del 20 al 24 de maig a l'Audiència Provincial de Barcelona. 

L'home vivia al mateix habitatge que la seva víctima i, poc després de l'homicidi, va presentar-se voluntàriament a comissària a Berga i va reconèixer haver-la matat. Els fets van commocionar la petita i tranquil·la població de Gironella fa tres anys. L'acusat confés roman en situació de presó provisional des del 23 de juny de 2016. 

En l'escrit d'acusació de la fiscalia, s'explica que B.L.V, nascut a Berga l'any 1983, i sense antecedents penals, va atacar la víctima, que era només un any més jove que ell, mentre aquesta dormia, i que ho va fer amb un ganivet de cuina d'uns 17 centímetres.  

El fiscal conclou, en el seu escrit d'acusació, que l'acusat es va moure "pel desig de causar la mort a la dona" o preveient la mort "com una conseqüència molt probable de la seva acció". A més, relata que la va atacar i li va clavar el ganivet a diverses parts del cos fins a causar-li 23 ferides, "algunes de les quals al pulmó dret, al pericardi, a l'aorta i altres estructures del coll". La víctima va morir per la pèrdua de sang. "No va poder-se defensar de l'atac, per una banda, per la seva situació d'inconsciència - estava dormint -; i de l'altra per com d'inesperat va ser", apunta el fiscal.

La Fiscalia fa constar al document d'acusació que "els fets relatats són constitutius d'un delicte d'assassinat, dels articles 139.1 i 140 bis del Codi Penal". També hi concorre la circumstància quarta de l'article 21 del Codi Penal - confessió -. 

La víctima tenia una filla petita i era vídua, fet pel qual s'havia mudat a casa del seu oncle feia pocs mesos. En aquest pis també hi vivia el seu cosí, que va reconèixer ser l'autor de l'assassinat i que és qui serà jutjat. Al judici oral hi testificaran familiars als quals l'acusat confés va trucar aquell dia per explicar-los els fets i agents dels Mossos d'Esquadra. 
Arxivat a