Pares i mestres de Sant Joan es tanquen al gimnàs de manera indefinida per la segona línia de P3

El regidor Eloi Escútia ha defensat el paper "de l'escola pública" a la ciutat i ha assegurat que la CUP s'ha dirigit a la delegada del Govern a la Catalunya Central per expressar-li el seu malestar

16 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:45h
Participants en la tancada a l'Escola Sant Joan de Berga.
Participants en la tancada a l'Escola Sant Joan de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Pares i mestres de l'escola de Sant Joan de Berga han iniciat a les 6 en punt de la tarda una tancada al gimnàs del centre per exigir que es torni a obrir la segona línia de P3 que el centre va perdre el curs 2018- 2019. La presidenta de l'AMPA, Arantza Rey, ha explicat que el motiu de la mobilització és aconseguir que "el departament ens escolti" i, per tant, retorni aquesta segona línia a aquest centre educatiu públic. Una setantena de persones s'han sumat a la protesta per la decisió "injusta" del Govern. Rey ha recordat que la preinscripció supera els 25 alumnes de ràtio per aula i se situa en 28, nou més que l'any passat. Si finalment no hi ha segona línia de P3, això significaria que hi ha tres famílies que es quedarien fora del seu centre de preferència. 

La mobilització s'ha iniciat sota el lema "Si ens tanquen, ens tanquem". De moment, aquestes persones hi passaran el cap de setmana, i encara no han decidit si hi continuaran de cara dilluns.  La mobilització s'ha marcat en un principi de forma indefinida, però sense ànim d'interferir en el funcionament normal de les classes. És a dir, els pares hi aniran quan els nens i nenes hagin acabat les classes i hi passaran la nit. En horari lectiu, deixaran el gimnàs lliure. "No volem interferir amb la normalitat del centre", ha apuntat Arantza Rey.

Els pares també faran torns perquè, fora de l'horari lectiu, sempre hi hagi representants de l'AMPA que ocupin el centre mentre estigui convocada la protesta. "N'hi ha que tenim nens molt petits", ha recordat Rey. 

El cap de setmana es preveu intens dins del centre de Sant Joan. "Dilluns debatrem si hi continuem o fem una actuació totalment diferent, ho anirem veient. Com que compartirem espai en la tancada, anirem parlant de quines són les actuacions més convenients per a la comunitat educativa", ha apuntat Arantza Rey. 

El Govern català sí donaria, en canvi, aquesta nova línia a l'escola Santa Eulàlia, on només hi ha hagut un inscrit més (29). "Creiem molt fermament en l'escola públic i creiem que Berga es mereix poder mantenir les quatre línies de l'escola pública, més la de la Valldan", ha apuntat Arantza Rey. 
 

Pares i professors en l'inici de la tancada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Jordi Plans, membre del claustre de professors, ha ressaltat la col·laboració de mestres i professors per tirar endavant aquesta demanda. "En menys de 24 hores, hem aconseguit que es sumin a aquest reclam les altres escoles públiques del municipi, així com una trentena d'activitats, incloent-hi totes les forces polítiques amb representació al plenari", ha ressaltat Plans. Més de 800 persones s'han adherit a una campanya de suport que exigeix al Govern aquesta segona línia a través de les xarxes socials. 

Aquest ja va ser un tema que es va plantejar al conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, que va visitar l'escola el passat 2 de maig. Bargalló es va comprometre a sospesar la decisió. "Llavors, no ens va donar ni un sí ni un no", ha admès Plans. Els serveis territorials d'Ensenyament de la Catalunya Central han convocat el dia 28 de maig a representants de l'escola de Sant Joan i de Santa Eulàlia, un fet que els fa tenir l'esperança que la decisió no estigui encara presa del tot. Fins a tenir-ne la certesa, però, les mobilitzacions continuaran. 

El regidor Eloi Escútia ha defensat el paper "de l'escola pública" a la ciutat i ha assegurat que el govern de la ciutat s'ha dirigit a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, per expressar-li el seu malestar. Escútia ha demanat a totes les forces polítiques que s'uneixin per defensar "l'escola pública", sobretot aquelles que "poden arribar a la conselleria amb més facilitat que no pas nosaltres" perquè coincideixen en perfil polític. 

El gruix de representants polítics de les diferents forces amb representació al ple de Berga i també una majoria dels candidats per a les properes eleccions del 26-M (Montse Venturós (CUP), Jordi Sabata (Junts per Berga), Ramon Camps (ERC), Abel García (PSC), Joan Torres (Berga en Comú) i Daniel Fàbregas (Decidim Berga), han expressat el seu suport a pares i mestres. 
 



Arxivat a