El Berguedà geolocalitza 2.860 masies disseminades

Els 31 ajuntaments han pres part d'aquest procés per tenir localitzades les cases aïllades

Redacció
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:40h
El conseller Miquel Buch en una visita al Berguedà per signar un conveni per protegir les cases aïllades (arxiu).
El conseller Miquel Buch en una visita al Berguedà per signar un conveni per protegir les cases aïllades (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Els 31 ajuntaments del Berguedà han localitzat i georeferenciat 2860 masies dels seus termes municipals durant els últims mesos. Consell Comarcal i ajuntaments han participat en aquest procés. També s'han descrit quin usos tenen les edificacions i s'ha revisat la informació tramesa. Tot plegat ha de facilitar que els serveis d'emergència hi acudeixin quan hi siguin requerits. 

Aquesta informació ha estat enviada al Departament d’Interior, amb qui el Consell Comarcal del Berguedà va signar un conveni el novembre passat. El departament proporcionarà un codi per a cada edificació amb un ús concret per tal que sigui únic i descriptiu, segons fonts de l'ens comarcal. Aquest tindrà la localització mitjançant la quadricula SOC, la mateixa que fan servir els serveis d’emergència a Catalunya. En les properes setmanes, quan es rebin els codis, es crearan les plaques per a poder-les repartir a totes les edificacions aïllades.
 
Amb aquesta llista única d’edificacions disseminades i els seus codis identificatius es tindrà la ubicació precisa de cadascuna d’elles per actuar-hi en cas d’emergència.
 
Així doncs, el Pla de localització d’Edificacions aillades ja està en marxa. Al SIGECAT (Sistema d’informació Geogràfica d’Emergències de Catalunya) s’hi integren tots els cossos d’emergències de la Generalitat (Mossos d’Esquadra, Bombers, Agents Rurals, SEM, Protecció Civil i el 112).