Un espectacular incendi crema una de les naus de la fàbrica Fibresa d'Avià sense provocar ferits

Durant les tasques d'extinció del foc, la teulada de la nau ha cedit

16 de maig del 2019
Actualitzat a les 2:33h
Crema una fàbrica d'Avià.
Crema una fàbrica d'Avià. | Pilar Màrquez Ambròs
Un incendi ha afectat aquesta nit una de les naus de la fàbrica de filatura Fibresa del terme municipal d'Avià. Fonts dels treballadors han explicat a NacióBerguedà que, en el moment de declarar-se l'incendi, els empleats del torn corresponent desenvolupaven amb normalitat la seva tasca dins de la fàbrica. Tots, fins i tot els que es trobaven més a prop del lloc on ha començat el foc, n'han pogut sortir ràpidament i sense patir danys. Catorze dotacions dels Bombers han treballat per apagar-lo.

No han transcendit oficialment les causes de l'incendi, si bé fonts presencials han apuntat que es podria haver tractat d'una màquina que s'ha quedat "clavada". 
 
L'avís de l'emergència s'ha rebut a prop de les 10.40h de la nit. Durant les tasques d'extinció del foc, la teulada de la nau ha cedit. 
 

Incendi a Avià. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Les espectaculars flames i l'intens fum - visibles des de diversos quilòmetres - han dificultat en un principi la feina d'extinció als Bombers, però d'entrada el foc no ha afectat les naus contigües. La fàbrica es troba situada a tocar de la C-26, un fet que ha obligat els efectius dels Mossos d'Esquadra a regular el trànsit. La carretera no s'ha arribat a tallar.

L'aparatositat del foc ha alertat veïns i veïnes d'Avià i treballadors de la fàbrica que en aquell moment no hi treballaven, que s'han acostat durant la nit a comprovar l'abast del succés. 
 
 

Crema una fàbrica d'Avià. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Un bomber treballant en l'incendi. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Incendi de Fibresa a Avià. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Flames en l'incendi d'Avià. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Bombers treballant de matinada en les tasques d'extinció. Foto: Pilar Màrquez Ambròs