El PSC de Berga planteja traslladar la biblioteca de Berga a Sant Francesc

El partit anuncia una llista de 20 compromisos per als barris de la ciutat amb propostes com la reformulació de la pista de Santa Eulàlia, semicobrint-la, o la humanització dels accessos a l'hospital

15 de maig del 2019
Actualitzat el 16 de maig a les 11:28h
Presentació del programa socialista amb l'alcaldable Abel García, i Marc Ortega i Juanjo Guillén.
Presentació del programa socialista amb l'alcaldable Abel García, i Marc Ortega i Juanjo Guillén. | Pilar Màrquez Ambròs
El Partit Socialista de Catalunya (PSC) de Berga aposta per traslladar les instal·lacions de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet a l'espai de l'antic convent de Sant Francesc. És una de les propostes del seu programa electoral per crear "un pol cultural" a la zona. Els socialistes pretenen impulsar una anella cultural que consolidi l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), el Teatre Municipal i transformi l'edifici de Sant Francesc en la nova biblioteca. "Hi inclourem espais polivalents destinats a la creació i a la formació". Ho ha explicat aquest tarda el candidat Abel García en roda de premsa, acompanyat dels números 2 i 3 de la llista, Marc Ortega i Juanjo Guillén, a la seu de partit a Berga. 

El partit ha configurat una versió en petit format del seu programa per fer-la arribar a les bústies dels ciutadans i ciutadanes de la capital berguedana. Però també ha anunciat una llista de 20 compromisos amb els diferents barris de Berga. 

Un dels eixos on posen l'accent els socialistes és a la reactivació econòmica i a la cohesió social. L'alcaldable ha plantejat la promoció econòmica en tres eixos: "la indústria, el comerç i el turisme"; i ha defensat la capitalitat de Berga a l'hora d'implicar-se en projectes que van més enllà del seu terme municipal. El PSC porta al seu programa, en aquest sentit, "la renovació i modernització del Polígon Industrial de la Valldan", però també "liderar la la posada en marxa del Polígon Comarcal d'Olvan "on Berga ha de ser determinant en la seva gestió i el seu futur", ha dit Abel García. García ha dit que també aposten per crear un pla de mobilitat on prevalguin les persones per sobre del trànsit rodat, sobretot pel que fa als eixos comercials. Abel García ha avançat - si bé ha explicat que és una idea que es troba a les beceroles - que la candidatura del PSC seria partidària de prohibir la circulació de vehicles als eixos comercials. "Ho estudiarem amb deteniment", ha afirmat el candidat. 

Un altre eix important que Abel García ha posat sobre la taula és el de la participació ciutadana amb la creació de Consells Sectorials i de Barris, amb la implicació activa de les entitats veïnals i els diferents col·lectius locals. El PSC també pretén crear un Consell de Ciutat que "actuarà com un òrgan consultiu i de decisió del municipi". De fet, els socialistes es comprometen a treballar i projectar "mitjançant un procés participatiu" tant la nova estació d'autobusos com els nous usos de l'actual mercat municipal". Un altre punt destacat és el compromís pel manteniment de carrers, a més de defensar l'atenció a les persones i les campanyes de tinença responsable d'animals, entre altres. També s'aposta per posar en marxa "polítiques transversals" sobre igualtat i el col·lectiu LGTBI, amb la creació d'una regidoria. 

En l'àmbit socioesportiu, el partit preveu convertir, si governa, la pista de Santa Eulàlia en semicoberta, a més d'incorporar-hi porteries noves de futbol, per cobrir les necessitats del barri quant a una sala polivalent coberta que permeti celebrar actes i activitats, tant esportives com culturals. 
 
El PSC de Berga va iniciar campanya el passat diumenge en un acte que va acabar esdevenint homenatge a l'històric militant del PSC, Josep Soria. El fundador de partit a la ciutat i número 9 a la llista va morir el passat cap de setmana als 73 anys. 

20 compromisos pels barris
El número 2 Marc Ortega ha estat qui ha repassat en roda de premsa els 20 compromisos que els socialistes adquireixen amb els barris i zones de Berga, i que inclouen convertir la neteja de tots els carrers de la ciutat "en una prioritat", treballar per enquitranar i arranjar les rajoles dels carrers de la ciutat que presenten un estat de degradació que "Berga no es mereix", adequar els parcs infantils, millorar l'enllumenat mantenint l'actual sistema de baix consum, reformular la pista de Santa Eulàlia, exigir a la Generalitat una solució pel problema de salubritat  que desemboca al Tossalet, dinamitzar amb activitats lúdiques, esportives i culturals a la plaça de la Font del Ros, dinamitzar el Parc del Lledó i l'Skatepark, impulsar un pla de control de plagues més eficient i millorar la senyalització viària, especialment a la Font del Ros. 

Així com incrementar les patrulles policials, fer un estudi "de l'estat de degradació" dels edificis situats a la carretera principal de Cal Rosal, al carrer Pinsania i al Carrer Major per realitzar actuacions de prevenció, "humanitzar" els accesos a l'Hospital i al CAP Berguedà, fer un pla de neteja i adequació de pipicans, treballar per arranjar i dinamitzar la Font Negra, impulsar un pla pels problemes de brutícia i degradació del Parc dels Soldats, millorar l'accés al Polígon de la Valldan per evitar inundacions, solucionar els problemes de paviment provocats per les arrels a Santa Eulàlia i al Parc de les Aubes, impulsar una xarxa de circuits saludables, i crear l'Espai18 per a la participació ciutadana, mitjançant la creació del Regidor de barri, entre altres. 

 
Totes les llistes de les eleccions municipals al Berguedà: noms i cognoms, partits, sigles i municipis