El tennis de taula inclusiu arriba al Berguedà

Alumnes del Cicle Formatiu d'Atenció a les Persones en situació de Dependència de l'Institut Guillem de Berguedà, l'Associació de Veïns de Santa Eulàlia i el Consell han presentat l'activitat, que es farà els dimarts a Berga

15 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:58h
Presentació del ping-pong inclusiu.
Presentació del ping-pong inclusiu. | Pilar Màrquez Ambròs
Tres alumnes del Cicle Formatiu d'Atenció a les Persones en situació de Dependència de l'Institut Guillem de Berguedà, l'Associació de Veïns de Santa Eulàlia i el Consell Comarcal del Berguedà han presentat aquesta setmana una nova activitat d'esport inclusiu a Berga: El ping-pong (o tennis de taula) Inclusiu. L'activitat s'adreça a totes aquelles persones de més de 10 anys, tinguin o no diversitat funcional, i és gratuïta. Les jornades per practicar ping-pong es faran cada dimarts de dos quarts de 6 a dos quarts de 7 de la tarda a l'Institut Guillem de Berguedà i s'allargaran fins a l'estiu. 

Dues de les impulsores, Anna Segura i Maria Dolors Penís, han explicat que, en una de les assignatures finals del cicle formatiu d'Atenció a les Persones amb Dependència, se'ls demanava que tiressin endavant un projecte amb aquest tipus d'abast social. Animades per l'èxit del Bàsquet Inclusiu, que ja passa per la seva tercera temporada, van escollir promoure una activitat que consistís en facilitar la pràctica de tennis de taula a tothom de forma lúdica i no competitiva. "El bàsquet inclusiu va tenir molt bona acollida fa tres anys, de manera que vam pensar que a Berga es fan moltes activitats esportives i que el tennis de taula era un esport que també podia trobar el seu públic", ha afirmat Anna Segura. 

Maria Dolors Penís ha detallat que la intenció és que tothom pugui compartir cada dimarts l'activitat de forma lúdica. "Sobretot volem remarcar que no hi ha d'haver cap discriminació de cap tipus, volem que la gent vingui a aprendre a jugar, divertir-se, relacionar-se i fer nous amics", ha dit Penís. "L'activitat serà per a tothom que ho vulgui gaudir i no serà competitiva, de moment encetem una prova pilot per veure com va", ha descrit Penís. Tothom que hi vulgui participar pot posar-se en contacte amb l'Institut Guillem de Berguedà. Les impulsores també repartiran uns cartells per Berga on donaran més informació de com inscriure's i participar-hi "Esperem que vingui molta gent, quanta més gent s'apunti, més feliços ens faran", ha dit Maria Dolors Penís. 

Abel García ha indicat que, des del Consell Comarcal del Berguedà, no es concep l'administració pública com "a petites trinxeres" sinó com un espai "d'interacció". Segons García, "aquest és un exemple liderat des de l'oficina d'Inclusió".

"A partir d'una eina tan important com l'esportiva, donem un cop de mà a la cohesió, de la mà de la gent que s'està formant. Pels alumnes del cicle formatiu és molt important poder traslladar a la pràctica allò que estan treballant l'aula", ha recordat García. "Des de qualsevol àmbit es pot ajudar a educar, les impulsores del ping-pong exclusiu s'estan educant en un tema molt específic i si, des del Consell, podem ser una pota més a l'hora de desplegar aquesta formació, doncs benvinguda sigui la iniciativa", ha considerat. 

El vicepresident de l'ens comarcal ha recordat que, malgrat que Bagà havia estat un poble històric pel tennis de taula, actualment la comarca només té un club d'aquest esport, a la Pobla de Lillet. "També és una demostració de com es poden utilitzar els equipaments escolars en hores en les quals no hi ha docència", ha apuntat García sobre l'activitat.

El Consell Comarcal del Berguedà donarà suport comunicatiu i de promoció a les xarxes socials a l'activitat, a més de suport administratiu a l'hora de tramitar llicències, sempre que sigui necessari. "Tampoc han de patir pel tema econòmic. Estem en el mateix vaixell i treballarem en la mateixa direcció per una societat més activa i inclusiva", ha conclòs Abel García. L'Institut Guillem de Berguedà els cedeix l'espai i quatre taules de tennis de taula per començar. 
Arxivat a