Joan Antoni López Noguera: «S'ha d'invertir i reforçar amb més efectius la Policia Local»

El candidat del PP a l'alcaldia de la capital del Berguedà respon les preguntes fetes pels lectors de NacióBerguedà

15 de maig del 2019
Actualitzat el 24 de maig a les 16:15h
Joan Antoni López Noguera, candidat del PP a Berga.
Joan Antoni López Noguera, candidat del PP a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Dies enrere el diari Nació Berguedà va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Berga. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès per preguntar als o a les alcaldables. Nosaltres hem fet de corretja transmissora i els les hem traslladat i aquestes són les respostes.

El candidat del PP a la ciutat, Joan Antoni López Noguera (Berga, 1984), respon en aquest qüestionari les preguntes dels nostres lectors:


-Si governen, executaran el projecte de canalització de la claveguera on aboquen aigües grises moltes cases i blocs de pisos directament a la Riera de la Rasa dels Molins? Saben que ho frena? Ho executaran amb immediatesa?

- És un problema que arrosseguem de no solament aquesta legislatura, sinó que d'abans. Entenc que l'excusa és que els diners s'han fet servir per eixugar el deute municipal. Però entenent que és un problema greu, amb afectació per a la salut pública, ha de ser un dels problemes a resoldre amb immediatesa. Per tant, si no hi ha diners a l'Ajuntament, s'han de buscar ajudes d'altres administracions tan bon punt comenci la legislatura.
 
-Per què no s'implanta d'una vegada el sistema d'identificació d'ADN? Hi estan a favor? Les mesures que s'hagi pogut adoptar fins ara no han tingut resultat. Aquesta de l'ADN sí que en dóna. Es pot costejar o amb les sancions econòmiques o amb treballs socials dels infractors recollint els excrements. 

-L'any 2015 ja vam presentar una campanya denunciant la brutícia als nostres carrers i la presència exagerada d'excrements de gos. Aquest 4 anys no s'ha posat fil a l'agulla, per tant, la solució que planteja em sembla una bona possibilitat a estudiar. 

-Sobre els reductors de velocitat que hi ha instal·lats a alguns carrers de Berga, caldria substituir-los per altres menys agressius. Alguns podrien incomplir la normativa, que ja és prou confusa. Potser els polítics no han tingut en compte com repercuteixen en els serveis d'emergència, i més concretament amb les ambulàncies. Faran alguna actuació per millorar-los i/o eliminar-los?

- Demanarem que es retirin aquells que no compleixin la normativa de circulació i siguin substituïts per d’altres que sí que la compleixin. 

- Com a candidat a l'alcaldia de Berga, què en pensa del mal estat dels carrers?

- És una llàstima que cada 4 anys estiguem parlant del mateix i els successius governs municipals no inverteixin en l'estat dels carrers. Vull una ciutat neta i arreglada i per això cal invertir-hi. Alhora ens servirà per projectar una bona imatge de la ciutat als visitants i no de deixadesa com fins ara. 

- Berga va ser la primera ciutat de fora l'àrea metropolitana a tenir un pla local contra la LGTBfobia. En la darrera legislatura s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creieu que és prioritari desenvolupar? com ho faran per implementar-lo si governen?

- Hem de començar per la conscienciació dels més joves, ja que és invertir en la societat del futur. I alhora, evitar la preocupant situació que exposen alguns estudis sobre l'augment de certes conductes intolerants entre els més joves o fins i tot menors. Per això hem de començar per les escoles, conscienciant i corregint aquelles conductes intolerants amb els altres.

- Com creu que es pot solucionar el que passa als jardins del passeig de la Pau? S'han convertit en una zona de consum d'alcohol diari, i comportaments poc cívics? Què hi està passant?

- S'ha d'invertir i reforçar amb més efectius la Policia Local, així com demanar un reforç de Mossos d'Esquadra, per tal de tenir més presencia a la ciutat; i així dissuadir i sancionar aquests comportaments a espais públics.

- El mal estat de les voreres és evident, però s'hi afegeix un altre problema: Les rajoles lluents que fan caure més d'una persona, sobretot quan plou que sembla una pista de gel, per no dir les del carrer Major que semblen de vidre. Els demano si pensen fer alguna cosa en aquesta qüestió, per exemple comprar rajoles gravades? [La lectora que formula la pregunta ens explica que va patir un traumatisme per aquesta raó]. 

- És cert que algunes del carrer Major, rellisquen molt quan plou. Per tant, si no substituir-les, sí que es pot polir per tal que ja no sigui així. És una actuació que es pot dur a terme amb rapidesa i facilitat. 

- A quina mesa de Berga exerceix el seu vot?

- A la mateixa que ho he fet sempre. Al col·legi electoral de la Plaça Maragall.

-  Què n'opina dels casos de corrupció en política? I dels casos del seu partit?

- Com a persona que es dedica a la política, em molesta enormement la corrupció i especialment els del meu partit. I sempre que m'han demanat he dit el mateix, quan es dona a conèixer algun cas el que s'ha de fer és investigar i jutjar. Els primers interessats, en què quedi aclarit i en els casos que es demostri, sentenciat, som els del mateix partit, ja que fa molt de mal al partit i totes aquelles persones que ens dediquem a la política d'una manera honrada.

- El PP ha assumit els postulats de Vox en matèria de violència masclista i immigració? És així? Què en pensa?

- No. El PP ja estàvem posicionats sobre la violència de gènere molt abans de la irrupció de Vox al panorama polític. Una mostra és que el Pla Nacional contra la Violència de Gènere, es va aprovar a l'última legislatura que el PP va governar. L'última campanya penso que s'ha parlat més de quin nom ha de tenir o com en diem que un discurs seriós, per part d'algunes formacions. Jo penso que és un tema prou seriós com per centrar-nos solament en quin nom l'hi posem. El que és important és combatre-la i aconseguir aturar-la.

- Creu que en el seu discurs a Valladolid va estigmatitzar els ciutadans i ciutadanes de Berga?

- Primer, no confonguem conceptes, una cosa són tots els ciutadans i ciutadanes de Berga i un altre aquells habitants fanatitzats i radicalitzats. No tots som així i així ho vaig manifestar. Segon, és un discurs que tornaria a repetir, ja que l'última legislatura a Berga el mateix govern municipal, s'ha encarregat de donar-me la raó en tot el que exposava. Si no miri les notícies que han aparegut en diferents mitjans d'àmbit nacional i veurà les notícies que apareixen de Berga i la imatge que s'ha donat de la ciutat.

-  Condemna la dictadura franquista?

- És una pregunta que he respost en diverses ocasions. Si, condemno tots els fets violents, del Franquisme com també els crims perpetrats pel Govern de la II República.


Totes les llistes de les eleccions municipals al Berguedà: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 
Arxivat a