Els contenidors de deixalles tornaran al centre de Berga per Patum

Consell Comarcal del Berguedà i Ajuntament de Berga han estudiat la fórmula per adaptar el sistema de recollida selectiva durant els cinc dies de Corpus

14 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:42h
Porta a porta al centre de Berga.
Porta a porta al centre de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Els cinc dies de Patum trasbalsen de valent la rutina diària dels berguedans. Es tracta d'una setmana de festa durant la qual la ciutat es transforma i adopta un ritme diferent. Per això, Consell Comarcal del Berguedà i Ajuntament de Berga han estudiat la fórmula per adaptar el sistema de recollida selectiva porta a porta. El conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, ha explicat que a la zona on es fan els passacarrers i els salts de Patum, que s'ha marcat "com a zona zero", no hi haurà recollida porta a porta, que va iniciar-se el passat 4 de novembre. D'aquesta manera, es tornaran a habilitar els contenidors en determinats punts. Fonts de l'Ajuntament de Berga han afirmat a aquest diari que aquesta fórmula encara no està tancada del tot, però han confirmat que s'està estudiant adaptar el porta a porta en aquest sentit. El dispositiu s'està acabant de dissenyar. 

El Corpus de Berga se celebrarà enguany del 19 al 23 de juny, dies durant els quals no hi haurà porta a porta en aquesta zona cèntrica, mentre que a la resta de la ciutat el servei es mantindrà. També s'estudia la possibilitat de canviar de dia la recollida de la resta que a Berga es fa els dimecres. Aquesta recollida es podria passar excepcionalment a dilluns durant la setmana de Patum, per tal de facilitar el servei. 

La Patum omple carrers i places del nucli urbà de Berga durant els actes de nit i matinada, quan se celebren les passades de dimecres i dissabte; i els salts a plaça de dijous i diumenge. Com ja feien abans del porta a porta, els dies de Patum els veïns de l'àrea podran portar els seus residus als contenidors convencionals. Francàs ha destacat, però, que es tindrà en compte l'esforç que es fa diàriament a la ciutat per reciclar. De manera que es procurarà que hi hagi contenidors per cada fracció, per tal que els ciutadans puguin continuar apostant per separar els residus. Abans de la festa s'informarà amb detall dels espais on se situaran aquests contenidors. 

Francesc Xavier Francàs també ha dit que vol "fer una consulta" a comerciants i restauradors de la capital de comarca per acabar de dilucidar els diferents aspectes del sistema de recollida de residus durant la celebració. El Consell Comarcal del Berguedà ha informat aquest dimarts en roda de premsa que els 12 municipis del Berguedà gairebé tripliquen l'índex de reciclatge després de mig any amb el nou sistema. 
Arxivat a