NacióBeguedà estrena nova imatge

El nou disseny, més net i clar, fa més atractiva i àgil la navegació i millora l'adaptabilitat als diferents dispositius

Redacció
14 de maig del 2019
Actualitzat el 15 de maig a les 9:21h
Portada de NacióBerguedà amb el nou disseny
Portada de NacióBerguedà amb el nou disseny
NacióBerguedà, el diari de referència del periodisme digital berguedà, ha renovat aquest dimecres la seva pàgina web, amb un disseny que aposta per la nitidesa, més atractiu, àgil i de clara navegació. Aquest incideix en la perfecció de la filosofia mobile first.

Ideat per l’equip tècnic de NacióDigital, amb José Manuel Gutiérrez com a director de Nous Formats  i Miquel Serrabassa al departament Tecnològic, el nou portal està operatiu des d'aquest dimecres, i comporta un pas més en la contínua evolució que experimenta aquest mitjà digital de referència informativa al Berguedà, nascut l'1 de juny del 2014.

Encetant, per tant, el cinquè any des de la seva fundació a càrrec dels periodistes Aida Morales i Pere Gendrau, NacióBerguedà manté i renova el compromís amb l’audiència d’oferir un digital de proximitat capaç de créixer en funció del ritme i les necessitats informatives de la societat a la qual va dirigit. La redacció de les notícies es manté a mans de la periodista Pilar Màrquez, mentre que el departament comercial i publicitari està gestionat per Laia Mascarella.

l nou disseny optimitza la velocitat de càrrega i incorpora millores tècniques per tal de facilitar la gestió del contingut i per facilitar el llançament de futures noves funcionalitats.

L'actualització de la versió mòbil era una de les prioritats de la nova imatge impulsada en si del grup NacióDigital, que aprofita el disseny adaptatiu per tal de facilitar la reutilització de desenvolupament i continguts en qualsevol dispositiu. Amb aquest canvi, també s'ha optat per repensar la maquetació tenint en compte els dispositius mòbils en primer lloc –mobile first-, i incorporant o fent més visible informació addicional a la base del diari, a mesura que la pantalla es fa més gran.

La nova maqueta permet també redistribuir les diferents seccions del diari de forma que les informacions diàries obtenen una distribució més ordenada. D’entrada, s’atorga un tracte preferent a les principals notícies del dia, amb una portada més identificada que recull les notícies principals, l’última hora i la resta de temes del dia.

Així mateix, s’agrupen per grans temàtiques les notícies que composen blocs d’interès especial com són les eleccions municipals, entrevistes o dades, i també es dona més pes a les firmes, mantenint -per altra banda- la secció d'opinió. A més, la nova maqueta permet una major interconnexió amb Naciódigital i les seves diferents edicions territorials.