Junts per Berga aposta per la creació d'un carnet jove local i vol implantar una oficina d'entitats

La candidatura diu que treballa amb l'objectiu que la ciutat recuperi "l'autoestima"

14 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:12h
La candidatura de Junts per Berga en la presentació de les propostes per una 'Ciutat Viva'.
La candidatura de Junts per Berga en la presentació de les propostes per una 'Ciutat Viva'. | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Berga aposta per la creació "d'una oferta d'oci permanent" a través de la implantació d'un carnet jove local, i programant també activitats per a joves dins de les festes que es fan al llarg de l'any. A més, el partit es proposa potenciar la programació infantil i familiar de la ciutat. Es tracta d'algunes de les propostes que s'han englobat en matèria de joventut i esports, i que es van presentar ahir en el marc de l'eix "Ciutat Viva" del programa electoral de la formació liderada per Jordi Sabata. 

L'alcaldable Jordi Sabata i el número 2 de la candidatura Marc Marginet van explicar que s'han proposat que els berguedans recuperin l'autoestima per "despertar la il·lusió de la gent". Entre les 10 actuacions destacades Sabata va parlar de la creació d'una oficina d'entitats municipals, perquè l'Ajuntament faci un paper "de facilitador" de la seva activitat.

Jordi Sabata va assegurar que els membres de la llista i ell mateix s'han reunit les últimes setmanes amb les associacions de la capital berguedana i que la conclusió que n'han tret és que el consistori se n'ha allunyat aquests últims quatre anys. Per això, Sabata va dir que es comprometen a cercar un banc de recursos per les entitats, on aquestes puguin trobar anar a cercar equipaments per a les activitats que facin durant l'any. En aquest sentit, Junts per Berga també aposta per la creació d'una cartellera d'activitats "per saber què passa cada setmana" i per programar propostes culturals i d'oci les 52 setmanes de l'any per destacar el paper de les entitats. Per això, s'impulsarà el projecte "Berga 2020" a partir del qual cada setmana una entitat farà el paper d'ambaixadora. Això, creuen, ha d'ajudar a potenciar "l'autoestima" de les entitats i els barris com a protagonistes de la ciutat. 

A curt termini, prometen posar-se "al servei de les entitats i associacions de Berga, amb contactes periòdics, suport continuat i cooperació, a través d'una Oficina d'Entitats i Potenciant el Banc de Recursos compartit", va dir Sabata. A més, també volen dinamitzar de manera integral "les festes i fires de la ciutat" amb una programació "extensiva". A llarg termini, buscaran treballar pel "nucli cultural que formen Sant Francesc, el Cine Patronat, l’Escola de Música, el Teatre Municipal, l’Antic Cine Catalunya i el Carrer Major", perquè esdevingui "l'autèntic nucli cultural d'activitat", va afirmar Marginet. 

També proposen construir "un relat" de ciutat a partir de personatges que s'acostin al públic infantil, i elaborar "un pla estratègic de l'esport" amb els eixos focalitzats en la creació d'una Escola Municipal d'Esports, un Centre de Natura i en el reconeixement als esportistes locals,  com també en el foment de grans esdeveniments esportius permanents a la ciutat.
Arxivat a