El Govern català no atorga la segona línia de P3 que reclama l'Escola de Sant Joan de Berga

Els responsables del centre esperaven recuperar la línia perquè han sumat 28 inscrits per al curs 2019 - 2020

13 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:17h
Josep Bargalló en la visita al Institut Serra de Noet (arxiu).
Josep Bargalló en la visita al Institut Serra de Noet (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Escola de Sant Joan de Berga no recuperarà la segona línia de P3 que va perdre el curs 2018-2019. El departament d'Educació ha comunicat al centre que el proper curs no tindrà dues classes del primer curs de parvulari, malgrat que la preinscripció supera els 25 alumnes de ràtio per aula, 9 nens i nenes més que l'any passat. Així ho ha explicat la direcció del centre públic en un comunicat.

Els responsables del centre esperaven recuperar la línia perquè han sumat 28 inscrits, però finalment no serà així. "Això comporta que un mínim de tres famílies no podran escolaritzar els seus fills a l'escola triada en primera opció, i que es tanquen les portes a futures famílies que vinguin a viure a Berga i vulguin venir a Sant Joan a aquest nivell", han lamentat els responsables de l'escola.

"Quan l'escola va perdre una línia perquè tenia 19 inscripcions, el departament d'Educació també va prendre la decisió de treure un mestre i mig de la planta i la plaça de Tècnica d'Educació Infantil", han recordat des de la direcció del centre. "Durant aquest curs, mestres i famílies han fet un esforç per cobrir aquestes retallades, repartint el horaris i reforços per poder donar el mateix servei a tots els alumnes", han apuntat. 

Aquest va ser un tema que es va plantejar al conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, que la setmana passada va visitar l'escola, així com altres centres de la comarca com el nou Institut Serra de Noet. Llavors, Bargalló es va comprometre a sospesar la decisió. "La resposta no ha estat l'esperada en absolut, en altres ocasions amb aquests números s'han desdoblat línies", han recordat des de la direcció de l'escola. "L'Escola de Sant Joan esperava que el departament, que es troba sota la responsabilitat d’ERC, donés un suport més explícit a l’escola pública", han indicat fonts del centre. Des de l'escola es qüestionen "si la decisió ja és ferma", però afirmen que, sigui com sigui, no es quedaran "de braços plegats". 
Arxivat a