El govern de la CUP de Berga reivindica els esforços fets per sanejar l'ajuntament

La candidatura de Montse Venturós ha ofert aquest diumenge un acte de balanç de mandat al carrer

13 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:09h
Acte a la plaça vella de Santa Eulàlia amb l'alcaldessa i l'equip de govern.
Acte a la plaça vella de Santa Eulàlia amb l'alcaldessa i l'equip de govern. | Cedida
L'alcaldessa i candidata a l'alcaldia Montse Venturós, acompanyada de regidors de l'actual equip de govern de la CUP, ha ofert aquest diumenge a la tarda un acte de balanç de mandat a la plaça vella de Santa Eulàlia. Els membres de l'executiu local han posat sobre la taula els esforços realitzats per resoldre diferents problemàtiques, entre les quals, el deute de 20,2 milions d'euros que s'ha rebaixat a 12,2 milions durant aquests quatre anys. 

"Hi havia unes obligacions de pagaments que no podíem obviar. Quan vam arribar ens vam trobar uns deutes insostenibles i que provocaven restriccions en l'acció municipal per part de l'Estat", ha explicat l'alcaldessa Montse Venturós.

Quan la CUP va entrar a governar, han afirmat, el deute reconegut era de 18,2 milions d'euros, però s'hi havien de sumar 2 milions més que es corresponien a l'assumpció del préstec del cas Inberga Tur que va ser necessària per formalitzar el Conservatori de Música dels Pirineus (uns 1.118.000 euros); a una sentència per interessos de demora (uns 359.000 euros); i a l'amortització total del deute per la instal·lació de la gespa artificial del camp de futbol (uns 427.000 euros).​ "Un mes després d'entrar, la Generalitat ens va dir que, sense pagar el crèdit del cas Inberga Tur no podíem obrir el conservatori dels Pirineus homologant-ne els estudis", ha incidit l'alcaldessa. 

L'equip de govern de Berga, present a Santa Eulàlia, i que ha interactuat amb els veïns, també ha destacat quan es van trobar "44 contenciosos sobre la taula", un fet que - han assegurat - "dificulta enormement el dia a dia de la feina del consistori". "Amb 4 anys els hem reduït i no se n'ha iniciat CAP", han apuntat. 

El regidor d'Urbanisme Oriol Camps, que ha estat alcalde accidental durant la inhabilitació de Montse Venturós, ha explicat també que "quan vam arribar ens vam trobar un dèficit d’insfraestructures molt important. Això venia d’una no inversió en manteniment i un endeutament enorme que el dificultava". A més, s'han repassat altres temes i projectes realitzats en matèries com la social, la cultural o l'esportiva. 

Els membres de l'executiu local han posat en valor la feina feta "a favor dels drets" de les veïnes i veïns de Berga. "D'un estat de deixadesa, hem agafat força, superant dificultats degut l'estat en que es trobava l’Ajuntament de Berga, per continuar dignificant Berga", han assenyalat. A l'acte hi ha assistit una trentena de persones, a més de membres de la candidatura que acompanya Montse Venturós a la llista per les eleccions del 26-M. 
 

Públic assistent a l'acte realitzat aquest diumenge a Santa Eulàlia. Foto: Cedida

Arxivat a