David Font promet a Gironella «quatre anys més de feina» i la dinamització del barri vell i les colònies

El candidat de Junts per Gironella, i actual alcalde, ha parlat d'un pla integral a 8 anys "de diagnosi i millora del nucli històric i el patrimoni industrial", amb suport a la rehabilitació d'edificis, entre altres

13 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:15h
L'alcaldable de Junts per Gironella, David Font.
L'alcaldable de Junts per Gironella, David Font. | Pilar Màrquez Ambròs
L'actual alcalde David Font, al capdavant de la llista de Junts per Gironella, opta a la reelecció a la Perla del Llobregat. Aquest dissabte ha presentat l'equip de persones que l'acompanyen a la candidatura en un míting que també ha comptat amb la presència de l'expresident Artur Mas, que ha intervingut al final de l'acte, i una assistència de públic de més de 200 persones.  

David Font ha destacat les inversions en equipaments, l'atenció a les persones i la cohesió, les polítiques educatives i juvenils, la transparència i la participació, la sostenibilitat i el dinamisme econòmic i la dinamització del nucli històric i les colònies industrials "com a prioritats" pels propers 4 anys. Entre altres, Font s'ha compromès a tirar endavant un pla integral a 8 anys de diagnosi i millora del nucli històric i el patrimoni industrial, amb suport a la rehabilitació d'edificis, millores en accessibilitat, mobilitat i serveis i nous espais industrials a les colònies industrials.

A més, el cap de llista de Junts per Gironella, i alcalde, ha parlat sobre futures inversions "a 8 anys vista" amb "una Gironella connectada de sud a nord amb un itinerari de vianants i ciclistes que recuperi l'essència de l'antiga via del Carrilet; un gran parc a l'entrada de la zona de l'escorxador; o una millora substancial de la zona esportiva". 

Font ha fet balanç del mandat que ara s'acaba, destacant que l'actual equip de govern ha prioritzat projectes educatius des dels 0 als 18 anys, ha reforçat les llars d'infants, o, per exemple, ha signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Puig-reig per apropar els ensenyaments musicals a Gironella. El cap de llista de Junts per Gironella també ha elogiat l'esforç dels ciutadans amb el porta a porta - "semblava un maldecap insalvable ara fa 6 mesos i hem passat de reciclar encara no un 30% dels residus a superar el 70%", ha dit -. 
 

David Font durant l'acte, al costat d'Artur Mas i altres polítics comarcals. Foto: Pilar Màrquez Ambròs



Font ha destacat la creació d'aparcament, encara que ha dit que s'hi continuarà treballant, i ha recordat que s'ha apostat per la transparència, "com ho ha demostrat que hem rebut durant 5 anys consecutius el segell Infoparticipa a les millors pràctiques comunicatives a nivell municipal", ha afirmat. Així mateix, ha assegurat que s'ha dinamitzat l'economia, el turisme i el comerç de la població, i que s'ha apostat per "noves rutes per entorns naturals o per l’entorn històric, un suport a les iniciatives de visites guiades que La Paparra Teatre o Civitas Cultura fan a l’entorn del nucli històric i de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, i una economia local que es basa en un dels eixos comercials més coneguts de la comarca però també en activitats industrials de petit o mitjà format en polígons industrials", ha resumit David Font, tot prometent millores als polígons i explicant que s'hi executaran actuacions per valor de mig milió d'euros.

L'actual alcalde ha posat l'accent en l'elevada activitat cultural del municipi, i la modernització d'aquesta oferta. Però sobretot ha fet referència a les inversions i equipaments. Ha recordat "els més de 3,7 milions d'euros" destinats, entre altres, a canviar l'enllumenat públic amb tecnologia LED, a tenir edificis més eficients energèticament, a asfaltar carrers, assegurar la seguretat dels vianants, disposar de la primera estació d'autobusos de la comarca" que, passat l'estiu, es començarà a dibuixar a la plaça de l’estació" o a atorgar nous usos a instal·lacions com "l'Espai Sant Tomàs, el casal de Gent Gran "La Llar" o el mateix local del Blat".

La llista que vol acompanyar el govern de David Font en el proper mandat està formada, per aquest ordre, per Santi Felius, Maria Teresa Terricabres, Lluís Vall, Lourdes Roset, Josep Camps, David Saborido, Miquel Serra, Anna Ferrer, Mireia Cortina i Silvia Corbera. 
 

David Font amb l'equip que l'acompanya a la llista. Foto: Cedida


Un regidor per barri, més oferta formativa i noves inversions

David Font ha recordat la gestió econòmica que ha tret el consistori d'una situació "molt complicada" i l'aposta per la transparència i la participació. "Portem 8 anys amb impostos congelats i us donem la paraula que és la garantia per seguir oferint un paquet de serveis públics de qualitat", ha dit. "Hem fet ja 3 consultes participatives a Gironella des de l’any 2012 i hem de generar l’hàbit i les temàtiques per poder-ne generar més", ha afegit. I ha explicat una de les propostes més concretes: "Evolucionarem la figura de la regidoria de barris i colònies per tal que a partir de l’endemà de rebre la vostra confiança, cada associació de veïns tindrà un interlocutor diferent de totes les temàtiques municipals". 

També ha exposat propostes en matèries educatives i socials, com el nou Pla de Joventut o més ofertes formatives. "Concretarem amb la Generalitat de Catalunya una oferta formativa en cicles de grau mig i superior reglada, que aporti valor afegit", ha dit Font, que ha explicat que "el conseller Bargalló s'hi va comprometre el passat 2 de maig en la visita a Gironella". 

El cap de llista i alcalde ha explicat també l'aposta de Junts per Gironella per "una Gironella que segueixi rehabilitant i conservant el patrimoni de que disposa (església vella, torre de l’amo de Viladomiu nou, torre del rellotge o pont vell), una Gironella que segueixi asfaltant anualment carrers i places, però que també aposti per posar mesures de contenció a marges on hi ha despreniments, una Gironella que sigui capaç de donar una altra utilitat a la piscina coberta no acabada i una Gironella on el turisme sigui ja també un dels pilars econòmics amb la instal·lació de noves rutes o espais per autocaravanes".

El míting, al Local del Blat, ha estat amenitzat amb la música del grup Betirako. David Font va accedir a l'alcaldia de la vila el 15 de juny del 2010 en compliment del pacte entre ERC i CiU que van governar el mandat 2007-2011 en coalició i que preveia que els republicans tinguessin l'alcaldia tres anys i els convergents el darrer any. Font va revalidar el càrrec els comicis del 2011 i el 2015. 
 

Públic al Local del Blat amb l'equip de David Font al fons. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a