Mor Josep Soria, històric militant socialista del Berguedà i número 9 de la llista del PSC a Berga

Va ser un dels fundadors del partit a la ciutat

12 de maig del 2019
Actualitzat el 13 de maig a les 23:31h
Josep Soria, militant històric dels socialistes i fundador del partit a Berga.
Josep Soria, militant històric dels socialistes i fundador del partit a Berga. | PSC Berga
Ha mort Josep Soria Clotet, número 9 de la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Berga i històric militant socialista del Berguedà, que patia problemes de salut. Va ser regidor al plenari de l'Ajuntament de Berga, a l'oposició, entre els anys 1979 i 1983 per Entesa Democràtica, i de 1991 a 1995 ja amb les sigles del PSC. Soria tenia 73 anys. 

La sala de vetlles del Tanatori de Berga romandrà oberta aquest diumenge de dos quarts de 6 de la tarda a les 8 del vespre i dilluns de 10 del matí a la 1 de la tarda. 

Els companys de candidatura l'han recordat com una persona vital i implicada en la socialdemocràcia i els valors socialistes i han destacat que va ser un dels fundadors del partit a la ciutat. En l'acte de campanya que el PSC ha dut a terme aquest migdia a l'Hotel d'Entitats de Berga, s'ha guardat un emotiu minut de silenci en la seva memòria i en la del dirigent socialista Alfredo Pérez Rubalcaba.

El candidat Abel García ha elogiat Soria perquè, ha dit, era "el millor" per "encoratjar els altres" a tirar endavant. "Jo no seria aquí, com a candidat, si no fos per ell", ha afirmat. Els socialistes han decidit no suspendre l'acte d'aquest diumenge, que ha comptat amb l'assistència del secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, per dedicar-lo a la memòria i al treball de Soria.

 
Arxivat a