Junts per Berga apel·la al canvi per fer «avançar» la ciutat i promet una regidoria de projectes estratègics

Jordi Sabata reclama el vot per arrabassar l'alcaldia a la CUP i aconseguir "un govern fort" que "reverteixi l'actual situació sense queixes ni excuses"

10 de maig del 2019
Actualitzat el 11 de maig a les 0:30h
Foto de grup de la candidatura de Junts per Berga a la plaça de les Fonts.
Foto de grup de la candidatura de Junts per Berga a la plaça de les Fonts. | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Berga ha presentat el seu programa aquesta tarda en un acte a la plaça de les Fonts. La candidatura que lidera Jordi Sabata es disputarà l'alcaldia que a hores d'ara ostenta la CUP amb 10 accions per realitzar els primers 100 dies i un programa amb 7 grans blocs. "Apostem per una ciutat viva; una ciutat d'oportunitats; cívica i educativa; una ciutat de qualitat; que sigui una ciutat de les persones, més transversal; amb una aposta pel medi ambient; el bon govern, i l'ètica, la transparència i l'eficiència", ha enumerat Sabata. "Ara toca construir la ciutat de futur i per això cal un govern fort", ha argumentat Sabata en l'acte. Jordi Sabata ha assegurat que a Berga li cal "un canvi" perquè en els últims anys la ciutat "no ha aconseguit situar-se dins el primer cercle de qualitat de la xarxa de ciutats del país". Segons Sabata, Junts per Berga planteja "revertir" aquesta situació "per avançar sense queixes ni excuses". La candidatura pres compromís per crear una regidoria de projectes estratègics i, entre altres, la llargament reivindicada estació d'autobusos. 

Entre els compromisos que han explicat Sabata i altres membres de la llista com Marc Marginet, Dolors Rial, Marina Riu, Ferran Aymerich o Ariadna Herrada, hi ha "una ciutat més neta, endreçada, sense pintades, cívica, viva i amb un entorn de qualitat", però també "la cerca d'ingressos per l'Ajuntament, "treballant conjuntament amb ens supramunicipals", però també amb empreses "recuperant patrocinis i convenis de tot tipus que s'han deixat escapar per ajudar a finançar actes culturals", ha exposat Ferran Aymerich, número 6 de la llista. Aymerich també ha recordat que treballaran per "aconseguir que més empreses" arribin a Berga per crear el seu propi negoci.

"Hem de fer que Berga sigui una ciutat atractiva per tota aquella gent de l'àrea metropolitana, joves amb fills que tenen despeses importants de lloguer, però als quals la feina els permet treballar a distància, "amb el repte que la ciutat miri cap als 18.000 habitants enlloc d'anar baixant progressivament". 
 

El candidat de Junts per Berga, Jordi Sabata. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Un creixement que es vol en base la sostenibilitat. Per exemple, amb una fiscalitat verda o bonificacions a l'IBI als immobles que acreditin la instal·lació de sistemes d'autoproducció energètica. 

El número 2 de Junts per Berga, Marc Marginet, ha parlat de cultura i ha promès que la formació no s'arronsarà: "Hem vingut a menjar-nos el món, tenim recursos i gent de sobres", ha dit. Entre les propostes culturals que ha explicat destaca la proposta per a la creació d'un carnet jove local. 

Dolors Rial, número 3 de la llista, ha fet també tota una declaració d'intencions: "Aquí d'exageracions, gestos i simbolisme no en trobareu". Rial ha dit que "vetllarem per tal que l’Hospital de Berga faci una transició ordenada al nou sistema de gestió. I mentre no es faci efectiu, que és un procés que pot trigar, vetllarem perquè no es descuidin les inversions necessàries en equipaments tecnològics i en professionals. Capítols tan lamentables com els del TAC no es poden tornar a repetir".

Qui també ha intervingut, d'entre els diferents membres de la candidatura, ha estat Marina Riu, la número 13. "El primer, la igualtat, que és la nostra fita. Vetllarem per garantir la igualtat real de drets i oportunitats entre homes i dones i pel respecte a la diversitat sexual i de gènere posant especial atenció en els col·lectius LGTBI. A Berga tothom estimarà a qui vulgui i com vulgui", ha exposat. 
 

Marc Marginet, número 2 de la candidatura de Junts per Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Riu també ha destacat l'aposta "per revisar i actualitzar el cens d’animals domèstics i realitzar campanyes de divulgació per una tinença responsable d’aquests animals", a més de la implementació "d'un sistema d’identificació dels gossos per mitjà de l’ADN, per eliminar el problema dels excrements a la via pública" i de l'elaboració "d'un protocol per animals perduts i abandonats".

Un dels compromisos ha estat tirar endavant un pla de xoc per arranjar carrers. Ariadna Herrada, número 4, ha reblat: "Ultimament si no vas en un tot terreny, costa circular pels carrers".

10 accions pels primers 100 dies

Les 10 primeres accions que es prometen són "iniciar els tràmits per tal que les peces de la Patum siguin reconegudes com a bé moble, i així poder accedir a més línies de finançament per la seva protecció, enjardinar  la rotonda i arreglarem les illetes verdes del Passeig de la Pau, de la Font del Ros i revisar la resta; substituir les torretes malmeses de davant el Pavelló de Suècia; netejar els cartells de les Voltes a la plaça Viladomat, davant la biblioteca i altres indrets de la ciutat; tapar les pintades del carrer dels Banys i de l’entrada sud del parc del Lledó; revisar i pintar les tanques dels parcs infantils; realitzar una neteja a fons de la zona dels berenadors de la Font Negre; netejar la vegetació que envaeix els carrers de la urbanització Balcó del Berguedà; retirar la tanca metàl·lica que hi ha al jardí del costat del transformador del barri de Santa Eulàlia; i pintar els passos de vianants que calen a la cantonada dels carrers Falzilles i Lluís Millet.
Arxivat a