Berga planta 40 arbres a la Valldan després d'aconseguir la cessió de l'antiga carretera

Oriol Camps ha defensat l'actuació d'arbrat a la zona perquè "és una entrada de la ciutat i és un primer pas per donar-li la qualitat que es mereix"

10 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:33h
Plantació d'arbres a la Valldan.
Plantació d'arbres a la Valldan. | Aj.Berga
La brigada municipal ha iniciat la plantació d'arbrat a la carretera C-149b a la Valldan, una actuació que es porta a terme ara després que la Generalitat hagi cedit al consistori tres quilòmetres de les antigues carreteres que passaven per la ciutat i que en l'actualitat feien la funció de carrers. L'alcalde accidental i regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat que es tracta d'una actuació fora de pla que es fa ara perquè, fins que no hi ha hagut el traspàs, l'ajuntament no podia plantar al costat d'aquest via perquè no era de la seva titularitat. 
 

Operaris de la brigada amb l'arbrat. Foto: Aj.Berga


Els operaris estan plantant uns 40 exemplars d'Auró Freeman (Acer Fremanii) que s'estima que tindran "uns 6 metres de copa màxima i 10 d'alt", ha afirmat Camps. "Són arbres resistents, que filtren molt la pol·lució i amb una coloració de tardor en vermell", ha afegit.

"Antigament totes les entrades de la ciutat havien estat arbrades. Però això es va anar perdent. Sota de l'hospital, a l'entrada sud, entre altres, queden parts d'aquella plantació antiga", ha recordat Oriol Camps. De manera que s'ha volgut recuperar també l'arbrat a l'entrada de la Valldan. "Per això també s'han buscat exemplars de molta qualitat", ha dit Camps. "És una entrada a la ciutat i és un primer pas per donar-li la qualitat que es mereix", ha conclòs. 
 

Es plantaran 40 exemplars d'Auró de Freeman. Foto: Aj.Berga

Arxivat a