Berga comença la cursa cap a unes eleccions sense majories

Els alcaldables participen en la tradicional enganxada de cartells des de diversos punts de la ciutat | Les candidatures sense representació tindran més espai per penjar banderoles per la cessió dels dos partits de més pes, CUP i JxB

10 de maig del 2019
Actualitzat el 13 de maig a la 13:45h
Fotografies de l'enganxada de cartells que s'ha fet a partir d'aquesta mitjanit.
Fotografies de l'enganxada de cartells que s'ha fet a partir d'aquesta mitjanit.
Aquest dijous a la nit a Berga s'ha fet la tradicional enganxada de cartells que dona el tret de sortida a la campanya de les municipals. Montse Venturós (CUP), acompanyada de la resta d'integrants de la seva llista, ha penjat el primer cartell a la zona de l'Hospital Sant Bernabé de Berga. Venturós repeteix com a alcaldable amb l'objectiu de revalidar l'alcaldia, i continuar governant per a la ciutat. Els cupaires, que han escollit l'eslògan "Més i millor", consideren que, després d'una legislatura "de feina feta", que ha servit per donar musculatura a l'Ajuntament i reduir el deute, ara poden començar nous projectes per a la ciutat i continuar governant, afrontant "un millor abordatge per aquesta tasca", segons ha afirmat Venturós. 

La cap de llista ha recordat que el lema de fa quatre anys era "capgirar la història", una declaració d'intencions a la qual volen donar continuïtat. El lloc escollit per la CUP per l'inici de campanya ha estat significatiu: s'ha realitzat a la zona de l'hospital, justament quan el traspàs de gestió del centre a la Generalitat - encara en els últims compassos - ha estat una de les operacions més importants del mandat. 
 

La CUP de Berga amb cartells davant de l'Hospital Sant Bernabé. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Una altra candidatura de la ciutat que també ha fet enganxada  al punt de la mitjanit ha estat Junts per Berga, principal grup de l'oposició, encara que amb un equip de cares noves ple d'independents. La llista que lidera Jordi Sabata ha penjat els seus cartells amb l'eslògan "Ara toca futur" a la Font del Ros. El seu cap de llista ha afirmat que enceten la campanya "amb il·lusió i moltes ganes". "Aquestes ganes, aquesta il·lusió de construir un millor futur per a la ciutat és el que venim a expressar, és la nostra opció. Hem d'aconseguir situar Berga dins de la primera xarxa de qualitat de la xarxa de ciutats de Catalunya. Volem un futur pels joves i per retenir talent, i també perquè Berga tingui possibilitats econòmiques i es pugui desenvolupar", ha dit Sabata. 
 

L'equip de Junts per Berga a la Font del Ros. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha iniciat la seva enganxada de cartells davant del que serà el seu local de campanya aquestes dues setmanes, al bell mig del Carrer Major. La candidatura d'ERC liderada per Ramon Camps ha assegurat que aposten per fer de Berga "la millor ciutat on viure, créixer i gaudir". Els integrants de la llista s'han reunit també al punt de la mitjanit. Ramon Camps liderarà una ERC que parteix d'una base actual de tres regidors d'un total de disset al plenari municipal.
 

La candidatura d'ERC al carrer Major. Foto: Cedida


Un altre grup que també ha fet enganxada de cartells aquesta nit ha estat Berga en Comú, amb el seu cap de llista Joan Torres. Segons ha explicat Torres, han triat l'eslògan "Això va de Berga", perquè "en unes municipals, el més important és la ciutat i els seus habitants". "Per una ciutat més amable, acollidora i un consistori que cuidi de la seva gent: Això va de Berga", ha defensat Torres. 
 

Joan Torres amb un altre membre de la candidatura de Berga en Comú en l'enganxada de cartells. Foto: Cedida


A Berga es presenten vuit candidatures a les eleccions municipals en uns comicis de pronòstic fraccionat. El PSC confia en Abel Garcia, de la Pobla de Lillet, per guanyar musculatura a Berga després de la crisi que ha viscut el grup municipal a la ciutat amb una sola representant durant el mandat 2015 - 2019.
 

Enganxada de cartells del PSC. Foto: Cedida


Decidim Berga, format per convergents descontents amb la gestió del PDECat i un conjunt de persones desvinculades dels partits polítics, presenten com a cap de llista el metge Daniel Fàbregas, que fins ara no havia estat a primera línia. La candidatura ha començat puntualment l'enganxada de cartells passada la mitjanit a la Valldan. 
 

Enganxada de cartells de Decidim Berga. Foto: Cedida


El PP torna a confiar amb l'exregidor López Noguera per recuperar representació a l'Ajuntament. Finalment, enguany i per primer cop es presenta també Ciutadans amb un veí del Pont de Vilomara, al Bages, com a cap de llista. De fet, la formació taronja s'estrena amb una llista sense cap presència de berguedans.

Joc net electoral

Les candidatures sense representació tindran més espai per penjar les seves banderoles electorals durant la campanya de les municipals d'enguany a Berga. Després d'una reunió dels grups municipals on s'havia de decidir la situació de la diferent cartelleria i el repartiment de fanals, es va acordar que la CUP i Junts per Berga, que són els grups als quals en pertoquen més i que tenien prioritat a l'hora d'escollir ubicació, cedirien un 10% de l'espai als grups sense representació municipal (Decidim Berga, PP i Ciutadans). 

Això permet que les tres candidatures sense representació disposin d'una trentena de fanals (12 per Decidim Berga, 11 pel PP i 10 per Ciutadans). El candidat de Decidim Berga, Daniel Fàbregas, ha explicat a NacióBerguedà que la proposta va sorgir de Joan Torres de Berga en Comú i que de seguida va rebre el vistiplau tant de la CUP com de Junts per Berga. 
Arxivat a