Educació

La Generalitat retirarà els antics barracons de l'institut Serra de Noet en qüestió de dies

El govern de la CUP ja va plantejar la cessió dels mòduls a Educació, però el departament té decidit destinar-los a un altre punt del país on són necessaris

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 8 de maig de 2019 a les 13:34 |
Mòduls prefabricats on feien classe els alumnes de l'Institut Serra de Noet. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament d'Educació de la Generalitat retirarà les cargoleres de l'institut Serra de Noet en els propers dies. El departament ja ha començat a desmuntar els barracons que els alumnes del centre ocupaven des de 2016 i preveu destinar-los a un altre punt del país on són necessaris. Així ho ha comunicat el departament a la direcció del centre i a l'Ajuntament de Berga, segons fonts consultades per aquest diari. La setmana vinent la retirada serà definitiva i la imatge d'aquest terreny canviarà de nou, després de tretze anys acollint aquests mòduls prefabricats. El terreny on s'ubicaven aquests barracons es troba just al costat de la comissària dels Mossos d'Esquadra de Berga, i ara quedarà buit. 

El regidor d'Educació Eloi Escútia ha explicat a Nacióberguedà que els Serveis Territorials d'Educació de la Generalitat els van comunicar aquesta intenció fa setmanes. Escútia ha afirmat que el govern de la CUP de Berga ja va demanar si n'era possible la cessió, però que la resposta del govern català va ser negativa, donat que és un equipament pel qual ja s'ha previst un nou destí. L'executiu local creu que aquest és un espai que en un futur podria destinar-se a aparcaments per a autocaravanes - una proposta que la CUP portarà al programa electoral - i, per tant, a partir de la cessió del mateix, plantejava poder utilitzar un dels barracons per centralitzar-hi els serveis. "És un bon espai per a autocaravanes perquè ja hi ha tots els serveis, i queda en un lloc prou convenient, a prop dels Mossos d'Esquadra, cosa que també evita conflictes", ha valorat Escútia. 


Alumnes i professors de l'Institut Serra de Noet fan classe a l'edifici nou des del passat dimarts 30 d'abril després d'anys de reivindicacions. Els 28 professors i 218 alumnes de l'Institut Serra de Noet estan ja ubicats al nou centre que disposa d'un aulari de tres pisos de 2.700 metres quadrats, un gimnàs i menjador. El nou equipament ha costat 5,5 milions d'euros IVA inclòs a la Generalitat de Catalunya.
 

Aspecte actual dels barracons que ocupaven alumnes i mestres de l'Institut Serra de Noet. Foto: Pilar Màrquez AmbròsLa proposta de Decidim Berga
 
Decidim Berga proposava al Departament d'Educació "que, enlloc d'emportar-se les cargoleres de l'antic Institut Serra de Noet, tal com està previst", les cedís a la ciutat de Berga "per a què les entitats berguedanes en puguin fer ús atenent a una demanda d'espai llargament esperat", segons va recollir ahir aquest diari. La candidatura també demanava posar a punt l'edifici del CAT (Centre d'Atenció Turística) per tal que pogués ser utilitzat pel departament d'Educació com a espai per a l'Institut Guillem de Berguedà. 

Decidim Berga es presenta a les eleccions municipals per arribar a aquells ciutadans que no se senten identificats amb els partits tradicionals i que estiguin a favor de la República catalana. El candidat és el metge Daniel Fàbregas, i la número 2 és Maria Antònia Ortega, que aquest mandat ha estat regidora del PDECat a l'Ajuntament de Berga. 

 

Participació