«La participació ciutadana» i la «transparència», dos dels eixos principals d'ERC a Gironella

La candidatura liderada per Albert Xoy defensa cinc línies mestres en la presentació de la seva llista: "Persones, sostenibilitat, transparència, futur i República"

07 de maig del 2019
Actualitzat el 08 de maig a les 10:47h
Candidatura d'ERC a Gironella.
Candidatura d'ERC a Gironella. | Cedida
La candidatura d'ERC a Gironella, encapçalada per Albert Xoy, va presentar-se el passat cap de setmana a la vila com una "llista renovada, transversal i disposada a sumar per la República i per Gironella". Esquerra vol fer una aposta decidida per "la participació ciutadana, perquè la gent s'hagi d'implicar en política local i construir la vila entre tots, des de la base popular", així com també "per la transparència" i "per fer efectiu el mandat de l'1-O", segons ha explicat el cap de llista a NacióBerguedà. La presentació va celebrar-se el passat diumenge a dos quarts de 7 de la tarda a la placeta del Blat de Moro de la vila. 

Segons el candidat republicà a Gironella, centraran la campanya en cinc eixos: persones, sostenibilitat, transparència, futur i república. "Volem posar les persones i el seu benestar al centre de tot; apostarem fermament per la participació ciutadana en tots els projectes, tal com hem fet aquests últims 4 anys des de l'oposició; que sigui un ajuntament amb parets de vidres, en el qual es doni accés a informació i es consultin els grans projectes als veïns i veïnes, com ara el de la reforma de la plaça de l'Estació", ha manifestat Albert Xoy.
 

El candidat republicà a Gironella, Albert Xoy. Foto: Cedida


"El futur és clau per marcar-nos els objectius, volem que la Perla del Llobregat torni a brillar, perquè és un municipi amb una riquesa cultural extraordinària, amb un centre històric que molts altres pobles voldrien, i amb un patrimoni històric i industrial que s'ha de potenciar en tot moment", ha enumerat Xoy. "Ens calen polítiques socioculturals i economicoculturals, cal revitalitzar el centre històric, necessitem donar-li més vida i necessitem donar-lo a conèixer", ha detallat el candidat republicà. 

"Tenim molt clar que el respecte pel medi ambient també guiarà el futur de les nostres actuacions. Ens cal apostar per un model de poble sostenible i respectuós amb el medi ambient. Calen bonificacions a totes aquelles persones que vulguin que Gironella sigui un poble verd", ha afegit. 

Xoy ha explicat, a més, que han incorporat  a la llista membres de Primàries de Gironella, que finalment no concorren als comicis del 26-M amb candidatura pròpia, com Carolina Calvo i Jordi Medina. 
 

Acte de presentació de la candidatura d'Esquerra a Gironella. Foto: Cedida
 


Jasmina Serri, la número 2

La número 2 de la llista que lidera Albert Xoy és Jasmina Serri. Tot seguit, i per aquest ordre, la candidatura està formada per Marc Rojas, Joana Pons, Oriol Riba, Ester Tarrés, Jordi Bartoló, Lluïsa Casatany, Jordi Medina, Gemma Triviño i Joan Bascompte. Carolina Calvo ocupa posició de suplent.
 
Durant l'acte de presentació, els republicans també van fer un repàs de tot allò que, van dir, "hem aconseguit des de l'oposició", com per exemple: "la retransmissió dels plens per Internet" o "la línia de subvenció per a la retirada de fibrociment de particulars". També han recordat l'entesa amb l'equip de govern per la consulta ciutadana de la pista poliesportiva del Cap del Pla. 
Arxivat a