El sector de l'hostaleria del Berguedà celebra un «speed dating» per reclutar treballadors

L'Agència de Desenvolupament posarà en contacte persones que busquen feina amb aquells negocis i empreses d'aquest àmbit que busquen treballadors

Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:56h

Treballador del sector de la restauració. Foto: Agència de Desenvolupament del Berguedà


L'Agència de Desenvolupament del Berguedà posarà en funcionament un Speed Dating, un sistema semblant al de les cites ràpides, per posar en contacte persones que busquen feina en el sector de l'hostaleria i la restauració amb aquells negocis i empreses que busquen treballadors.
 
En la jornada d'Speed Dating, que es durà a terme el 3 de juny a les 5 de la tarda, les persones que busquen feina disposaran de 5 minuts per presentar-se a cada un dels representants de les empreses. D'aquesta manera, i d'una manera molt ràpida, les persones candidates podran presentar-se a diverses empreses en una sola tarda i en primera persona als responsables d'aquesta.
 
Al mateix temps, les empreses podran conèixer d'una manera ràpida a diferents candidats i extreure'n una primera impressió, que pot ser clau en possibles contractacions de personal que tinguin previstes.
 
Es preveu que, en aquesta jornada, hi hagi la presència de 10 representants del sector de l’hostaleria, que podran conèixer a 15 candidats o candidates en una hora i mitja.Per tal de facilitar la presentació de les candidatures, des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà  s'ha elaborat un conjunt de formacions específiques per preparar la presentació de les persones candidates. D'aquesta manera es realitzaran 3 formacions: Currículum per competències, entrevista per competències i elevator pitch per presentar projectes. Aquestes càpsules formatives es desenvoluparan al llarg del mes de maig.
 
La rotació de personal en el sector de l'hostaleria i la restauració és molt elevat, la qual cosa suposa oportunitats laborals, però al mateix temps significa una demanda constant per part de les empreses. Amb l'aplicació d'aquest sistema de cites ràpides, que fins al moment no s'ha portat mai a terme al Berguedà, permetrà a les empreses conèixer a un volum important de treballadors/es potencials en molt poc temps.