Xavier Caballol supera amb èxit la duresa de la Titan Desert en la seva segona participació a la prova

L'esportista, que competeix sense cama dreta, ha quedat en la posició 338 en una classificació de més de 600 persones | L'ha acompanyat el també ciclista berguedà Ricard Calmet

06 de maig del 2019
Actualitzat el 07 de maig a les 11:17h
Ricard Calmet i Xavier Caballol en una imatge feta durant la setmana de Titan Desert a Marroc.
Ricard Calmet i Xavier Caballol en una imatge feta durant la setmana de Titan Desert a Marroc. | Cedida
El berguedà Xavier Caballol ha superat amb èxit la duresa de la Garmin Titan Desert en la seva segona participació a la prova. Ha estat el 338 de més de 600 persones, situant-se a la meitat de la taula classificatòria. Xavier Caballol ja va participar l'any 2017 a la Titan Desert, basada en la filosofia del París-Dakar. Llavors, el seu somni era prendre-hi part, però aquest any partia directament amb el repte de fer temps a la classificació, quelcom que fa dos anys no va aconseguir, i ha assolit l'objectiu amb escreix. 

"Em conformava en quedar l'últim, cal tenir en compte que durant la prova hi ha hagut un centenar d'abandonaments, però hem arribat a ocupar la meitat de la classificació, estem súper contents", ha explicat. 

Xavier Caballol va perdre la cama el 2007, per tant, competeix amb aquesta dificultat afegida. L'esportista berguedà ha explicat a NacióBerguedà que en aquesta ocasió ha complert i sobrepassat àmpliament els objectius que va marcar-se per disputar la Titan Desert. Caballol ha competit amb l'equip inclusiu de Sanitas Challenge, format per cinc persones, i el també berguedà Ricard Calmet li ha fet d'acompanyant. Aquest últim ha estat una peça fonamental per la seva participació, segons ha elogiat Caballol. 

La primera etapa a la Titan Desert va marcar ja en positiu la participació de Xavier Caballol i del seu acompanyant, a la prova que es disputa al Marroc. "Vaig fer la primera etapa en 7 hores quan el màxim estava marcat en 10 hores, les primeres dunes eren bastants pronunciades, però en Ricard va demostrar estar fort i en bona forma, això em va ajudar", ha explicat Caballol.

La segona etapa va ser molt més dura, "amb dunes bastant llargues i altes". Un obstacle que els ciclistes van haver "de superar a la una del migdia amb 43 graus de temperatura", ha detallat Caballol. "Vam patir però les vam poder superar, arribant a temps al final", ha manifestat l'esportista berguedà. "Va ser una etapa en la que em vaig llagar molt per la sorra, cosa que m'hauria fet patir bastant a la tercera etapa", ha matisat Caballol. 
 

Xavier Caballol durant la prova. Foto: Cedida


La Titan Desert ha viscut enguany un episodi negre arran de la mort, justament en la segona etapa, del ciclista espanyol Fernando Civera, que va patir una aturada cardíaca. Això va fer que l'organització decidís suspendre l'etapa del tercer dia.

Un enllaç va resoldre aquesta jornada. "Després d'això, la quarta etapa van ser 116 quilòmetres; i la cinquena etapa van suposar 125 quilòmetres més, amb força pujada. Una nova etapa que vam poder fer en sis hores i que vam gaudir molt", ha indicat Caballol. Ell i el seu acompanyant van mantenir un bon ritme que els va permetre avançar a alguns participants i fer bon temps durant l'etapa. "Aquest dia vam arribar en posició 180 de la classificació, d'un total de 600 que vam arrencar, va anar molt bé", ha dit Caballol. La sisena etapa, de només 60 quilòmetres, també va desenvolupar-se sense entrebancs. 

"Estic molt content, l'altre cop vaig patir moltíssim, vaig patir un disbarat. Però aquesta vegada, allà on no podia arribar del tot, tenia l'ajuda del Ricard. No em puc creure com de bé ens ha sortit i com de bé ha anat", ha dit Caballol. El berguedà ha agraït el suport al Genesis Cycling Team, que promou la divulgació i el desenvolupament del ciclisme inclusiu, i a la seva parella, gràcies a la qual ha pogut dedicar una gran quantitat d'hores a entrenar abans del viatge al Marroc. "Ha estat brutal, torno amb molt bones sensacions", ha manifestat Caballol. 

La Cape Epic de Sud-àfrica, l'objectiu de futur

El proper objectiu que es marca Caballol és participar a la Cape Epic de Sud-àfrica, la prova reina d'aquest tipus de marxes amb bicicleta de muntanya. "De cara l'any que ve, ja que aquesta prova es disputa a principi d'any, cap al mes de març", ha apuntat Xavier Caballol. Els propers mesos baixa temporalment de la bicicleta. "He de passar per quiròfan per una hèrnia inguinal, quelcom que ja estava previst abans de competir a la Titan Desert. Tocarà fer un parell de mesos de bondat i després tornaré a competir", ha dit Caballol.