Vallcebre afronta eleccions de llistes obertes i perdrà dos regidors per la caiguda de població

A finals de l'any passat el poble tenia 246 veïns i veïnes censats, malgrat que ara mateix aquesta xifra ja torna a superar el llindar dels 250 habitants

06 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:48h
Alcalde i candidat de Junts per Vallcebre, Lluís Cadena.
Alcalde i candidat de Junts per Vallcebre, Lluís Cadena. | CC Berguedà
Els votants de Vallcebre elegiran els seus governants mitjançant el sistema de llistes obertes en les eleccions del proper 26 de maig. És el que correspon als municipis de menys de 250 habitants que no estan sotmesos a un règim de consell obert. La població també passarà a tenir cinc regidors, en comptes de 7, per la caiguda de població de 2018. Això és perquè al cens de finals de l'any passat el poble tenia 246 habitants. Malgrat que l'alcalde i candidat de Junts per Vallcebre, Lluís Cadena, ha explicat que a hores d'ara s'ha remuntat en nombre d'habitants i es torna a superar el llindar de les 250 persones, això no era així en el cens que s'ha tingut en compte per les eleccions.

"Crèiem que hauríem remuntat i no perdríem els dos regidors, però finalment al cens de finals de 2018 hi consten menys de 250 habitants, tot i que aquesta situació s'ha revertit", ha lamentat Cadena. Aquestes seran les primeres eleccions de llistes obertes al municipi. 

Això significa que cada partit ha pogut presentar una llista amb un màxim de cinc candidats. Els electors n'elegiran un màxim de quatre, de la llista que vulguin, i els cinc regidors més votats seran els que acabaran formant l'ajuntament. Els casos d'empat es resoldran per sorteig. Serà alcalde aquell que sigui escollit per una majoria dels regidors electes. 
 
La llista de Junts per Vallcebre està formada per Lluís Cadena, Jordi Lapuente, Laura Vallbona, Josep Natan Guitart i Lluís Barcelona, mentre que a la de Primer Vallcebre - Acord Municipal (PV-AM), vinculada a ERC, hi ha Ana Simón, Maria de Fàtima Malé, Antoni Torné i Ramon Costa. 


 

Membres de la llista d'ERC a Vallcebre amb altres persones lligades a la candidatura. Foto: Cedida