Els Castellers de Berga fan l'aleta número 1.000 a la Fira de Maig

L'escena escollida és significativa perquè és l'espai on els de la camisa blava van estrenar-se fa 7 anys | L'entitat castellera va actuar ahir a la tarda amb els Castellers de la Sagrada Família, descarregant un 3 de 7, un 4 de 7, un 3 de 7 amb agulla, i un pilar de 5

Redacció
05 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:01h
Els Castellers de Berga han portat l'aleta número 1.000 al lloc on van néixer.
Els Castellers de Berga han portat l'aleta número 1.000 al lloc on van néixer. | Castellers de Berga
La diada de la Fira de la Maig és, sens dubte, especial pels Castellers de Berga. L'u de maig de fa 7 anys els de la camisa blava van estrenar-se amb dos pilars de 4. Des d'aquell moment, la colla castellera ha anat en direcció ascendent i no ha parat de créixer. Aquest dissabte els Castellers de Berga van celebrar la seva aleta número 1.000 en una posada en escena significativa en el marc de la Fira de Maig de Berga. La colla va celebrar la fita en una actuació a l'indret on van néixer el 2012, al passeig de la Indústria, davant l'antic Hotel Ciutat de Berga. Ho van culminar entre aplaudiments i rostres somrients. 

Més tard, a la plaça Doctor Saló, l'entitat castellera va actuar amb els Castellers de la Sagrada Família. Durant la diada castellera, els de Berga van descarregar un 3 de 7, un 4 de 7, un 3 de 7 amb agulla, i un pilar de 5. Els Castellers de la Sagrada Família van realitzar un 3 de 7, un 4 de 7, un 5 de 6, i dues vegades 2 pilars de 4.
 
L'aleta és el gest que fa amb la mà l'enxaneta en el moment de coronar un castell o pilar. Consisteix a aixecar el braç, amb la mà oberta, per damunt de l'alçada del seu cap. Un gest simbòlic que els Castellers de Berga ja han realitzat més d'un miler de cops. 

 

Arxivat a