Berga enceta una reeixida Fira de Maig dedicada a l'agroalimentació

Una quarantena d'empreses del sector han ocupat l'espai central del recinte i s'ha habilitat un espai d'exposició per donar a conèixer els processos productius

04 de maig del 2019
Actualitzat el 05 de maig a les 12:14h
Fira de Maig de Berga 2019.
Fira de Maig de Berga 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
La primera jornada de Fira de Maig dedicada a l'agroalimentació ha omplert el passeig de la Indústria de Berga malgrat que ha estat un dissabte de cel gris i ennuvolat, bastant més fred que de costum durant aquesta època. La mostra multisectorial es va reinventar fa quatre anys a través de la tematització de les edicions. Enguany, la fira està dedicada al sector agroalimentari. Una quarantena d'empreses del sector han ocupat l'espai central del recinte i s'ha habilitat un espai d'exposició per donar a conèixer els processos productius d'aliments com els embotits, els iogurts, els formatges, les conserves o la cervesa artesanal.

L'exposició compta amb una petita teatralització de Tràfec Teatre que posa en situació el visitant i l'introdueix al marc del que expliquen els panells informatius que acompanyen la proposta. Els berguedans i visitants, que han pogut acostar-se als estands amb informació sobre indústries agroalimentàries i a les parades de petits productors, han fet una bona valoració de la iniciativa.

La fira ha acollit també els habituals estands d'empreses i entitats i una gran varietat d'activitats culturals, musicals i esportives. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica Francesc Ribera Titot ha valorat positivament l'afluència de visitants que hi havia a mig matí, encara sense saber si el temps acompanyaria durant el dia. Ribera també ha ressaltat l'esforç d'establir "un eix central que permet explicar un col·lectiu i definir què és la comarca i què estem fent". 

La meteorologia ha mantingut pendents organitzadors i expositors, però finalment la Fira de Maig ha desafiat el dissabte ennuvolat i gris, i el passeig de la Indústria s'ha omplert de persones. Diferents expositors consultats per aquest diari s'han mostrat satisfets amb el bon ambient de la primera jornada de mostra multisectorial. La Neus Rius de la botiga Els Plens o la Montserrat de Formatges Bauma han posat molt bona nota a la mostra. "És una gran oportunitat per donar-se a conèixer, per venir a la fira i exposar els teus productes", han coincidit.

Entre altres petites curiositats de la fira, a l'estand conjunt del Consell Comarcal del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, s'hi ha instal·lat una cabina de fotografia instània on tothom qui hi ha passat s'ha pogut fer una fotografia i emportar-se-la de record.
 

Mostra de processos agroalimentaris a la Fira de Maig 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Des de l'estand de Turisme del Berguedà han explicat que durant el matí ha passat per aquest espai una gran quantitat de famílies que tenen segona residència a la comarca o bé que són habituals del càmping de Berga o d'alguna de les cases rurals de la zona. "Hem vist molta gent de fora que s'ha acostat a l'estand per conèixer llocs on menjar i activitats per fer al Berguedà, els estem donant informació sobre senderisme i la nova estació de Trail, entre altres", ha explicat la Raquel, una de les informadores. 

Un dels punts de la fira que durant el migdia ha atret més persones, també visitants d'altres comarques, ha estat la zona dedicada als productors artesanals. A més, molta gent s'ha concentrat en altres zones del passeig de la Indústria, com la que acull l'automoció o la baixada de l'Avinguda del Canal on s'han concentrat les exhibicions esportives i de dansa d'aquest 2019. 
 

Parades de productors artesanals. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


A la plaça Viladomat s'ha col·locat una àmplia representació d'empreses de consum alternatives. El programa de la fira ha inclòs també una ruta guiada sobre el passat industrial de la ciutat 'Dels molins a les fàbriques', amb sortida a la plaça de Sant Pere, activitats amb jocs tradicionals a càrrec la Cia. de Jocs l'Anònima, i la Diada Castellera amb els Castellers de Berga i els Castellers de la Sagrada Família, que ha donat inici a les 6 de la tarda a la plaça Doctor Saló. 

Música i gastronomia
 
Els visitants han pogut gaudir de la zona Vermusic dedicada a la gastronomia i la música, amb foodtrucks i un escenari que acollirà diverses actuacions musicals i espectacles durant tot el cap de setmana. Al migdia, l'actuació de Cèlia Vila ha aplegat una bona representació de famílies i persones de totes les edats, que han gaudit de la seva música amb un repertori divers i per a tots els gustos.

La Fira de Maig continuarà demà diumenge durant tot el dia, amb els diversos espais d'exposició i més activitats paral·leles com, per exemple, amb la novena Trobada de Cotxes d'Època de Berga, al matí a la Plaça de Sant Pere; el concert de Món Petit Món i Ballada Swing amb Bon Hop de Swing al migdia a la zona Vermusic; o el concurs de coneixements 'Què en saps de la comarca?', al mateix punt Vermusic a les 5 de la tarda.
 

Comerciants com la botiga Els Plens i altres estands a la Fira de Maig de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Fira de Maig de Berga 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Fira de Maig de Berga 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Fira de Maig de Berga 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Entitats de Salut Mental del Berguedà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


RECULL DE FOTOS La Fira de Maig de Berga planta cara a un dia gris i ennuvolat

Arxivat a