Alumnes i professors de l'Institut Serra de Noet de Berga ja fan classe a l'edifici nou

La comunitat educativa ha pogut dir adeu aquest matí a les cargoleres que ocupaven des de 2006

30 d'abril del 2019
Actualitzat el 02 de maig a les 16:13h
Entrada d'alumnes al nou Institut Serra de Noet.
Entrada d'alumnes al nou Institut Serra de Noet. | Cedida/INS Serra de Noet
Ha estat un llarg camí, que ha comptat amb diversos retards i ha requerit de molta paciència, però finalment la comunitat educativa de l'Institut Serra de Noet ha pogut estrenar el nou edifici i dir adeu a les cargoleres que alumnes i professors ocupaven des de 2006. Les classes han començat avui després de 13 cursos en provisionalitat. 

El trasllat del mobiliari al nou edifici va iniciar-se tornant de les vacances de Setmana Santa, el passat 23 d'abril; i ahir dilluns el centre va gaudir d'un dia de lliure disposició per acabar de col·locar el material. Tot amb l'objectiu que el dia D - l'estrena del llargament reivindicat edifici - es visqués aquest dimarts 30 d'abril sense entrebancs. 

La cap d'estudis Imma Casas ha explicat a NacióBerguedà que les classes s'han iniciat a l'equipament amb força normalitat. "Hem pogut estrenar un edifici preciós amb uns espais molt amplis, per continuar desenvolupant la tasca docent i fer-la créixer encara més", ha valorat. Tots els trasllats tenen petites pegues i l'estrena del nou centre no n'ha estat exempta: "Hem de posar en funcionament les pissarres digitals, hi ha petits detalls de l'obra que van sortint, però la valoració és molt positiva", ha argumentat Casas. Els 28 professors i 218 alumnes de l'Institut Serra de Noet estan ja ubicats al nou centre que disposa d'un aulari de tres pisos de 2.700 metres quadrats, un gimnàs i menjador. 
 

Alumnes de l'Institut Serra de Noet al nou gimnàs. Foto: Cedida/INS Serra de Noet


El gruix d'operaris ha marxat durant els darrers dies, però encara hi ha algun tècnic que treballa per la posada en marxa de serveis com el wifi. "A més, hi ha els tècnics del servei postvenda a qui passem llista dels petits desperfectes que trobem a l'edifici un cop entregat", ha explicat Casas. 

Aquest matí els alumnes estaven convocats a un quart de 9 del matí als mòduls on fins ara han fet classe. "Hem fet un petit acte de comiat on cada alumne i cada professor ha compartit un record o una bona experiència que ha escrit en un paper, recordant un amic o quelcom que ens emportem d'aquesta etapa", ha dit la cap d'estudis.
 

Els alumnes han estat convocats a un quart de 9 del matí per acomiadar les instal·lacions velles i entrar al nou equipament per primera vegada. Foto: Cedida/Fina Madrid

 

Comiat de bon matí a les cargoleres que alumnes i professors han ocupat des de 2006. Foto: Cedida/Fina Madrid


Un cop al nou edifici, hi ha hagut un altra petita activitat de benvinguda on la qui va ser directora del centre als seus inicis, Fina Madrid, ha fet un parlament inaugural. "Avui és un dia molt especial pels que hem treballat per l'Institut Serra de Noet", ha afirmat Madrid a aquest diari. "Vam iniciar el camí fa tretze cursos amb moltes ganes i amb molta empenta, sempre hem lluitat molt per tenir l'edifici. El fet de no tenir-lo ens encoratjava a fer coses, no era un impediment per tirar endavant projectes, però el nou espai facilitarà molt la feina al professorat i a l'equip directiu", ha afirmat Fina Madrid.

"En tot aquest temps, ja hi ha vuit promocions que han sortit de l'institut, per tot plegat, un dia com avui s'ha viscut amb molta il·lusió i ganes, també per part dels alumnes que podran gaudir d'aquestes instal·lacions. Ara tenien una sola planta, en canvi amb el nou edifici hi ha tres plantes, té gimnàs, l'espai és una passada", ha remarcat l'exdirectora. "Estic molt emocionada", ha admès.
 

Una de les noves aules de l'Institut Serra de Noet. Foto: Cedida/INS Serra de Noet


Durant el matí els professors també han ofert un petit tour als alumnes perquè coneguin millor els espais que els ofereix el nou aulari. "Hem guanyat molt espai, aules específiques, set o vuit espais nous que no teníem: taller i laboratori, biblioteca, aula de música i un laboratori de matemàtiques, entre altres", ha explicat Imma Casas a mig matí. "Hi ha més espai al pati i més recursos per poder desenvolupar la nostra feina", ha ressaltat Casas. 

La classe es desenvolupa amb normalitat a primera hora d'aquesta tarda. Dijous el conseller d'Educació, Josep Bargalló, visitarà l'equipament. L'edifici ha costat 5,5 milions d'euros IVA inclòs que ha pagat la Generalitat de Catalunya.
 

Alumnes de l'Institut Serra de Noet en una nova aula. Foto: Cedida/INS Serra de Noet

 

Alumnes de l'Institut Serrat de Noet aquest matí. Foto: Cedida/Fina Madrid