Municipis

Inventariats 210 elements del patrimoni cultural i natural de Vilada

El 75,71% dels elements corresponen a patrimoni immoble

per Redacció , Berga, 30 d'abril de 2019 a les 10:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Element immoble inventariat a Vilada. Foto: Diputació de Barcelona


L'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha lliurat la nova versió del Mapa de Patrimoni Cultural de Vilada (Berguedà) a l'Ajuntament, fruit del corresponent conveni signat amb el municipi. El Mapa de Patrimoni es va realitzar l’any 2002, però en la nova revisió s’han incorporat nous elements que han contribuït a incrementar el patrimoni cultural de la localitat.
 
Amb aquest treball s'han inventariat 210 elements del patrimoni cultural i natural del terme (la versió anterior tenia 55 elements), dels quals el 75,71% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 3,33% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2,86% documental (fons documentals i d’imatges), un 3,81% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 14,29% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).
 
L'OPC realitza des de fa més de 20 anys els Mapes del Patrimoni Cultural Local dels municipis de la demarcació de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment hi ha 169 municipis que disposen del seu mapa i n'hi ha una vintena més en diferents processos de realització.

 

Participació