El berguedà Gerard Passola rep el premi a l’emprenedoria del Col·legi de Biòlegs

És el director i fundador de l'empresa Doctorarbol, dedicada a la recerca, l'assessoria i la promoció de l'Arboricultura Moderna

30 d'abril del 2019
Gerard Passola (a la dreta) durant l'entrega de premis, amb el tresorer del CBC Agustí Escuredo.
Gerard Passola (a la dreta) durant l'entrega de premis, amb el tresorer del CBC Agustí Escuredo. | Cedida
El biòleg berguedà Gerard Passola Parcerisa, director i fundador de l'empresa Doctorarbol, dedicada a la recerca, l'assessoria i la promoció de l'Arboricultura Moderna, ha rebut el premi a l'emprenedoria lliurat pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya (CBC) durant el Dia del Biòleg.

Doctorarbol va ser l'empresa responsable del projecte de recuperació de la branca tallada del Pi de les Tres Branques l'any 2015, que va suposar la col·locació d'una malla metàl·lica d'acer inoxidable a l'arbre monumental. El 2016, després d'un segon atac, van col·locar de nou nervis metàl·lics a la branca afectada. Entre altres, l'empresa realitza millores de la biomecànica dels arbres i fabricació i instal·lació d’ancoratges, assessorament i informes de declaració d’arbres d’interès local o regional. 

Gerard Passola és llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Els premis del Col·legi de Biòlegs català es van entregar, el passat dijous 25 d'abril, durant la tercera jornada d’homenatge al professional de la biologia, amb l’objectiu de prestigiar la professió de biòleg i augmentar el seu reconeixement social. La data coincideix amb l'aniversari de la publicació de l'estructura de l'ADN l'any 1953, a càrrec de James Watson i Francis Crick. La doble hèlix d'ADN és el símbol de l'organització col·legial.