La Cobla Berga Jove i l'Esbart Sant Martí estrenen «Live» al Local del Blat de Gironella

La proposta, que es posarà en escena per primera vegada aquest dissabte a les 7 de la tarda, combina peces tradicionals i populars i música més actual

27 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:43h
Fotografia de grup després d'un assaig de
Fotografia de grup després d'un assaig de | Cedida
Música, dansa, llums i emocions. L’Esbart Sant Martí de Barcelona i la Cobla Berga Jove presenten "Live", un projecte conjunt per deixar una peculiar petjada al públic, que s'estrenarà aquest dissabte al Local del Blat de Gironella, a les 7 de la tarda. La proposta combina música de grans compositors catalans, dansa de grans coreògrafs i sobretot, joventut i ganes de transmetre sentiments, amb un repertori que inclou des de peces tradicionals i populars fins a música més actual. 

Un dels membres de la Cobla Berga Jove, Joan Serra ha explicat a NacióBerguedà que "Live" inclou una selecció d'obres representatives del país, però també representatives de cada formació, entre les quals Quodlibet de l'actual director dels berguedans, Robert Agustina, o una fantasia amb versions de música de la Patum. També hi ha diverses danses de l'espectacle Toc d'Inici, estrenat per l'Esbart Sant Martí el gener del 2016 a l'Auditori de Barcelona. A més, s'hi inclou el tema 'La dansa del vestit' del grup Txarango. Tot plegat "per confeccionar un espectacle diferent al que fa normalment un esbart o una cobla", ha assegurat. La il·luminació també tindrà un paper significatiu en l'espectacle, on la música i la dansa es fusionaran per oferir una proposta innovadora. 

Les dues formacions ja van treballar plegades l'any 2017 en un festival internacional de dansa de Bèlgica, una experiència que va posar les bases per preparar un espectacle conjunt. "Junts vam fer interpretacions que encara recordem, que van deixar al públic belga molt sorprès", ha dit. Les entrades es poden comprar a través de web al preu de 5 euros o a la taquilla del Local del Blat.