Vila d'Abadal lamenta que CDC cedeixi quan Duran es fa el «màrtir»

El president de l'AMI considera que Convergència té la “clau” sobre el futur d'Unió

Redacció
19 de febrer del 2015
Actualitzat el 20 de febrer a les 10:53h
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal | Aida Morales

L'alcalde de Vic i antic militant d'UDC, Josep Maria Vila d'Abadal Foto: Aida Morales


L'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, no té pèls a la llengua a l'hora de donar el seu punt de vista sobre Unió Democràtica de Catalunya (UDC), partit que va abandonar a finals del 2012 per discrepàncies amb el seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida. Segons ha afirmat en un acte d'Òmnium Cultural a Berga, Unió no està ajudant el president de Catalunya, Artur Mas, a que el procés català “sigui un èxit” i, per aquest motiu, pronostica que, més d'hora que tard, el partit s'acabarà trencant. 

No obstant això, i mentrestant, ha recordat que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) segueix donant recolzament a Duran, un polític que, segons ha dit, els posa en compromisos i que els obliga a “cedir” quan ell es fa el “màrtir”. El motiu d'aquesta actitud aparentment contradictòria, ha precisat, no és, però, incoherent, ja que respon al “compromís de paraula” que el mateix president va donar al líder d'Unió. 

En aquest punt, però, Vila d'Abadal veu evident la ruptura del partit, que no sap si tornarà al orígens més sobiranistes o continuarà amb la línia actual. “A mi em faria il·lusió que quedessin els independentistes”, ha declarat, però el resultat queda obert. De moment, considera que “CDC no té la culpa, sinó la clau” d'UDC.
 

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i l'alcalde de Berga,Juli Gendrau, a la capital del Berguedà Foto: Aida Morales

Arxivat a