Maria Viso pren el relleu del seu pare a la candidatura de Compromís per Bagà

L'actual alcaldessa accidental ja va haver d'assumir les funcions d'alcalde fa un any a causa dels problemes de salut de Nicolás Viso

26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:49h
L'alcaldessa accidental i candidata de la llista adscrita al PSC, Maria Viso.
L'alcaldessa accidental i candidata de la llista adscrita al PSC, Maria Viso. | Cedida
Maria Viso, de 33 anys i infermera, és la cap de llista de Compromís per Bagà - Candidatura de Progrés, adscrita al PSC, en aquesta població de l'alt Berguedà. És també la filla del que ha estat titular de l'alcaldia des de 2004, Nicolás Viso, un històric de la política municipal a la comarca que es retira de primera línia a causa de problemes cardíacs. 

Des que l'any passat el seu pare va haver d'apartar-se de la política local per problemes de salut, Maria Viso ha estat alcaldessa accidental. Els últims vuit anys, aquesta baganesa ha estat també tinent d'alcalde de la població i durant l'últim mandat ha encapçalat les regidories de Serveis Socials, Polítiques d'Igualtat, Salut, Ensenyament i Gent Gran. Ha pres la decisió de presentar-se a les eleccions per tal de donar "continuïtat" a la tasca de govern que s'ha portat a terme en les darreres legislatures, segons ha afirmat a NacióBerguedà. Maria Viso destaca, entre els projectes que esperen tirar endavant, la segona fase de la restauració del Palau de Pinós, de la qual s'ha actualitzat el projecte.

També explica que estan ja en marxa les obres de reforma del carrer del Raval que tenen un termini de sis mesos i que li hauria agradat poder deixar enllestides aquest mandat. "Hi ha hagut un tema de burocràcia, és una obra gran i no hem pogut anar tan ràpid com ens hauria agradat", ha afirmat. 

Un altre projecte que s'ha pogut desencallar aquest mandat ha estat el relatiu al desenvolupament de Coll de Pal. Al gener de 2018, l'Ajuntament de Bagà va signar un conveni de cessió d'espai amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que ha de permetre  ingressar al consistori 60.000 euros anuals per l'ocupació dels terrenys els propers 30 anys. Els diners, en part, han de servir per a una millora de la muntanya de Coll de Pal, en l'àmbit de la ramaderia o per adequar camins o infraestructures diverses. FGC va anunciar l'adjudicació de les obres del telecadira l'estiu passat després d'anys d'espera. 
 

L'alcalde de Bagà i pare de la candidata, Nicolás Viso, a la plaça porxada (arxiu). Foto: Pere Gendrau


La cap de llista de Compromís per Bagà és conscient de "les dificultats" i "la feina" que comporta l'alcaldia, però ho afronta amb moltes ganes i el convenciment de continuar la tasca de Nicolás Viso, que fins que no va veure's obligat a prendre's les coses amb més calma, hi havia dedicat els últims catorze anys.

Viso pare va ser proclamat alcalde el 2004, però va entrar de regidor al plenari de Bagà el 1995.

La llista que vol acompanyar a Maria Viso en aquesta nova etapa i que en forma la candidatura està integrada per Lluís Casas, com a número 2, i Francisco Maldonado, com a número 3. Els segueixen, per aquest ordre, Mariona Pons, Oriol Sol, Tania Compañó, Sergi Méndez, Florenci Pons, Julia Rodriguez i Pere Caballero. Tanca la llista l'actual titular de l'alcaldia, Nicolás Viso. "Està clar que tenir el suport a la candidatura de l'alcalde és molt important per a nosaltres. Ens ajudarà segur. Ha deixat el llistó molt alt", ha elogiat Maria Viso en conversa amb aquest diari.