L'agrupació d'electors Bagà Endavant concorrerà a les municipals amb Pep Llamas com a candidat

L'escollit per liderar el projecte va ser alcaldable de CiU el 2015, però els responsables de la candidatura independent defensen que estan conformats per gent molt diversa "que vol treballar" per la vila

25 d'abril del 2019

El candidat de Bagà Endavant, Pep Llamas (arxiu). Foto: Aida Morales


L'Agrupació d'Electors (AE) Bagà Endavant, el projecte de política municipal sorgit de la iniciativa Projecte Bagà, irromp a la vila amb Pep Llamas, que va ser candidat de CiU el 2015, com a cap de llista. Segons expliquen els seus responsables, "aquesta candidatura aglutina gent amb ideologia política diversa, però amb un eix comú: la voluntat de treballar per Bagà" i hi són representats "tots els seus sectors motors: la ramaderia, el comerç, la restauració, els petits industrials, la cultura, l'esport i les segones residències". 

Bagà Endavant va presentar-se dissabte passat a la Plaça Porxada de Bagà amb la presència d'unes 200 persones. La número 2 de la llista és Ester Berenguer; i el número 3, Eduard Ortiz. Els segueixen, per aquest ordre, Daniel Merino, Josep Ureña, Eva Álvarez, Ramon Subirana, Jordi Rosell, Maria Carme Espel, Sílvia Sebastià i Victoria Moral. Els substituts són: Marc Llamas, Montserrat Tejero, Ricardo González, Adam Moya, Jacinto Alarcón i Trinidad Barceló. 
 
Es tracta d'una llista de 18 candidats i candidates a regidors/es, entre els 11 preceptius més 7 suplents. A més s'ha creat un registre de vilatans i vilatanes col·laboradors que en aquest moment compta amb una vintena de noms.
 
La presentació típica de sala tancada amb passi de candidats i lectures de currículums va ser substituïda per una presentació a l’aire lliure, on mitjançant un joc popular es va anar desgranant i donant a conèixer cada un dels membres de la llista i el candidat.  

Projecte Bagà

Projecte Bagà va presentar al febrer  un document amb línies estratègiques pel futur del poble, partint de qüestions com l'activació de l'economia local, el turisme o la intenció d'unificar totes les actuacions relatives a la cultura del municipi. "El document és un recull d'idees, projectes i suggeriments que posa per escrit "la voluntat de molta gent per al futur del municipi", segons els seus impulsors.
 

Presentació de la candidatura dissabte passat. Foto: Cedida