Un projecte contra el «bullying» i un altre per educar emocions, els més votats al pressupost participatiu

Es destinaran fins a 20.000 euros del pressupost 2019 del Consell Comarcal del Berguedà a fer realitat els projectes educatius ​més votats

25 d'abril del 2019
Un menor en una aula d'una escola.
Un menor en una aula d'una escola. | Europa Press
Els projectes "Juguem per aturar el bullying" i "Va de Valors. Eduquem les emocions" han estat els més votats entre els alumnes i les famílies dels centres educatius del Berguedà que han participat a la prova pilot "Participem per Educar, i tu què hi dius?" que dedicarà diners del pressupost del consell comarcal a l'àrea d'Educació de l'ens. 
 
Les associacions de mares i pares de les escoles van presentar un total de 41 projectes al procés participatiu de l'ens comarcal, 28 dels quals complien els requisits i van passar a la fase de votació que s'ha tancat el passat 22 d'abril. Tal com va informar aquest diari es destinaran fins a 20.000 euros del pressupost 2019 del Consell Comarcal del Berguedà a fer realitat els projectes educatius ​que més votats, i s'executaran el curs 2019-2020. Finalitzat el període establert, s’han recollit un total de 242 votacions, de 21 centres educatius diferents. Cada votació podia donar el seu vot a un màxim de 15 projectes dels 28 a escollir.

En els propers dies, es reuniran els representants de les AMPAS/AFAs amb responsables polítics, tècnics d'Educació i gerència per compartir resultats i concretar quins projectes es poden desplegar i com es desplegaran. El compromís és que, fins on arribi el pressupost destinat a aquesta partida, durant el curs 2019-20, es puguin materialitzar els projectes més votats.

Entre els projectes més votats hi ha la iniciativa contra el bullying i un per educar les emocions amb 89 vots. Tot seguit, hi ha projectes sobre igualtat, per millorar i ampliar els usos dels patis escolars més enllà del futbol, sobre alimentació, jocs, o campanyes de sensibilització contra les drogues i de foment de la ciència i l'esport. 
 

Projectes més votats a la prova pilot de pressupostos participatius. Foto: CCBerguedà