Núvols, vent i pluja: la previsió del temps per al que queda de Setmana Santa

S'esperen precipitacions, especialment a la meitat occidental del país

NacióDigital
20 d'abril del 2019

Els efectes de temporal de mar a la fràgil platja del Fangar al Delta de l'Ebre (Deltebre) Foto: Agustí Descarrega


Setmana Santa passada per aigua. Això és el que diu la previsió del temps per a avui, Dissabte Sant, i demà, Diumenge de Ressurrecció, i també amb possibilitats de precipitacions Dilluns de Pasqua, en un final de Setmana Santa marcat per la inestabilitat. 

Les prediccions sostenen que es continuaran notant, almenys avui dissabte, el efectes de la pertorbació situada entre les Balears i en nord d'Àfrica, que ha portat forts vents de llevant a les comarques de costa i un temporal marítim. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per onatge, de nivell 5 sobre 6 a les comarques de l'Ebre, i per vent, fins al migdia, a la costa central.

Pel que fa a les precipitacions, no es preveuen durant el matí d'avui, que estarà ennuvolat a gairebé tot el territori, amb puntuals moments de cel assolellat. Les pluges, però, arribaran a la tarda, especialment a la  meitat occidental del país, i s'intensificaran diumenge al matí, afectant pràcticament tot Catalunya, segons la previsió del Meteocat.