Berga manté la tradició del viacrucis amb un centenar de fidels

La processó matinal de Divendres Sant és l'únic acte litúrgic de portes enfora que es fa encara a la capital berguedana durant aquestes dates

19 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:09h
Viacrucis de Divendres Sant a Berga.
Viacrucis de Divendres Sant a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La tradició i devoció de Setmana Santa ha recorregut aquest divendres els carrers del barri vell de Berga. Un centenar de persones han participat en la processó matinal que ha desfilat respectuosament i en ambient de silenci pels carrers del barri vell mentre la ciutat començava a prendre el pols del nou dia. Es tracta de l'únic acte litúrgic de portes enfora que es fa encara a la capital berguedana durant aquestes dates tan assenyalades que reten homenatge a la vida i la mort del Messies cristià. 

La pregària de laudes s'ha iniciat a les 8 del matí a l'interior de l'església de Santa Eulàlia. Uns vint minuts més tard, la comitiva ha sortit del temple en direcció al carrer de la Pietat. Els feligresos han recorregut el carrer de Castellar del Riu, el de la Pietat, de l'Om, la pujada de Santa Magdalena i el carrer Buxadé en un itinerari que repassa les catorze estacions del camí de Jesús cap a la Creu.
 

Processó matinal de Divendres Sant a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Les lectures d'enguany han anat a càrrec, com és habitual, del rector Marc Majà i de mossèn Josep Vila Gangolells. Com cada any, diversos portadors han acompanyat la imatge del Sant Crist clavat a la creu.

Un cop a la plaça de Sant Pere, passades les 9, els fidels han tornat a entrar al temple per procedir a les últimes oracions. Entre els assistents, tot i una presència més elevada de persones grans, s'hi han pogut veure algunes persones joves i de mitjana edat.

FOTOS Berga reviu el viacrucis de Divendres Sant pels carrers del barri vell.
 

Oracions a l'interior del temple abans del recorregut. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a