NacióBerguedà es presenta amb vocació de ser referent comarcal

A la presentació hi ha participat l'impulsor del projecte Pere Gendrau, el director de NacióDigital, Salvador Cot, i l'empresari Xavier Gual

per Redacció, 8 de juny de 2014 a les 00:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Acte de presentació de NacióBerguedà Foto: Aida Morales

Ser el referent informatiu comarcal, visibilitzar el Berguedà cap enfora i crear "debat desacomplexat". Aquests són els tres objectius principals de NacióBerguedà, el nou diari digital de la comarca emmarcat dins del Grup NacióDigital.
 
Així ho ha explicat l'impulsor del projecte Pere Gendrau a la presentació del mitjà que s'ha celebrat aquest dissabte a la seu de l'ACEB tan sols una setmana després de la seva arrencada. Segons Gendrau, NacióBerguedà neix amb la voluntat d'explicar i fer reflexionar sobre els aspectes de l'actualitat berguedana, sempre en un format digital que aposta per la modernitat, la immediatesa i les noves tecnologies.
 
A la presentació també hi han participat el director de NacióDigital, Salvador Cot, i l'empresari berguedà Xavier Gual, que han donat més detalls sobre el projecte i han emmarcat NacióBerguedà dins del grup digital de mitjans més important de Catalunya.
 
En aquest aspecte, Cot ha detallat que el Grup NacióDigital va engegar el 1996, "durant la prehistòria", ha bromejat, quan encara ningú creia en les virtuts d'Internet. Durant tots aquests anys i fins l'actualitat, ha intentat ser un "projecte amb ambició periodística" i molta presència al territori. Gràcies a aquesta constància ha aconseguit ser un dels mitjans digitals més visitats de Catalunya i comptar amb 13 capçaleres territorials -a part de la capçalera mare de NacióDigital i d'altres de temàtiques-, la més recent de les quals és la del Berguedà.
 
"Això canviarà la comarca i els seus sentits informatius", ha declarat Cot en referència a NacióBerguedà, i ha remarcat la importància de tenir periodistes de proximitat arreu del territori, ja que aquests són els que donen un valor afegit a les notícies i fan es pugui aportar "una dimensió berguedana a la dimensió nacional".

A més, pel director de NacióDigital, l'aposta pel digital i les xarxes socials és la clau de l'èxit ja que també facilita la interacció amb el mitjà: "En l'àmbit digital és important el flux que va de baix a dalt", ha considerat, i ha explicat que aquesta interacció permet captar les opinions dels lectors, ja sigui a través d'articulistes fixes o puntuals, o de comentaris a les notícies i xarxes socials.
 
"Les properes eleccions municipals es faran a Twitter", ha declarat en aquest sentit, "i el fet que hagi nascut NacióBerguedà és una notícia molt més important que moltes de les que farà aquest mateix diari, perquè això ho canvia tot".
 
Progrés a la comarca
 
Des del punt de vista de Xavier Gual, el naixement de NacióBerguedà aportarà "progrés" a la comarca, ja que farà que aquesta sigui millor i es mostri a l'exterior d'una manera diferent: "Hem de ser optimistes" en una comarca que a vegades li costa, ha afegit.
 
A més, si una cosa es demana a les enquestes, és una major quantitat informació local o comarcal, un fet que ha considerat idoni en temps i espai amb el naixement del nou mitjà al Berguedà, i per això ha felicitat els seus impulsors.

 

També hauries de llegir
Fa 281 setmanes

Neix NacióBerguedà

Participació