Berga fa una enquesta per conèixer la percepció de les violències sexuals als espais festius

El qüestionari es pot respondre en línia i forma part de la diagnosi que està elaborant el consistori, juntament amb l'Observatori Noctàmbul@s, per dissenyar un protocol sobre la qüestió

18 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:25h
Una de les tècniques del Punt Lila atenent un grup de joves divendres de Patum al vespre (arxiu).
Una de les tècniques del Punt Lila atenent un grup de joves divendres de Patum al vespre (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga i l'Observatori Noctámbul@s treballen en l'elaboració d'una guia de recomanacions i d'un protocol d'abordatge sobre les violències sexuals en espais festius i d'oci nocturn de la ciutat per tal de detectar i prevenir aquests comportaments.

L'elaboració del protocol d'actuació  s'està realitzant, segons fonts properes, amb una comissió política que ha de determinar els límits i les potencialitats del protocol abans de l'elaboració del document; un grup motor integrat per personal tècnic i especialitzat que s'ha d'encarregar de concretar les tasques relacionades amb la programació, el públic objectiu, el mapa d'agents del municipi, la coordinació i les estratègies de difusió del protocol; i una comissió participativa formada per ciutadans interessats en la qüestió i col·lectius i entitats que hagin treballat aspectes relacionats amb la perspectiva de gènere.
 
Però ara el consistori també ha publicat un qüestionari per tal de conèixer la percepció i opinions de la ciutadania sobre les violències sexuals, un fet que els ha d'ajudar a l'hora de la confecció del document. El qüestionari es mantindrà actiu fins el 10 de maig.

Respon aquí l'enquesta sobre percepció i vivències de violències sexuals als espais festius de Berga.
 

Marxa Exploratòria per Berga el passat estiu en el marc de la campanya 'Vull la Nit!'. Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a